Antalya’nın gizli cenneti Kaş

Antalya’nın gizli cenneti Kaş
29 Nisan 2016 08:55

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya; doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, her biri ayrı bir değer olan beldeleri, temiz havası, pırıl pırıl denizi, kumsalları, koyları ve hepsi birbirinden güzel olan Antalya otelleri ile her geçen yıl ününe ün katmayı başarmış ve Türkiye’nin turizm başkenti olarak anılmayı hak etmiştir.

 

Kaş Gezilecek Yerler

 

Antalya Şehir Merkezi’nden yüz altmış sekiz kilometre uzakta yer alan ve bu sayede doğal güzelliklerini korumayı başaran Kaş; yemyeşil ormanları, berrak denizi, misafirlerine doğa ve su sporları imkanları ve konforlu Kaş otelleri ile Antalya’nın gizli kalmış cennetidir. Tarih boyu öneli bir liman şehri olan Kaş bugün de ülkemizin önemli bir turizm merkezidir. Yüzlerce yıllık geçmişe ve tabiat ananın armağanı olan güzelliklere sahip olan Kaş gezilecek yerler bakımından oldukça zengindir. Antiphellos Antik Kenti bu yerlerin en başında gelmektedir. Likya dönemine ait bir antik kent olan Antiphellos kazılarında pek çok önemli tarihi eser bulunmuştur. Kaş Antik Tiyatrosu bunlardan bir tanesidir. Bu tiyatro, Anadolu sınırlarında olup da denize bakan tek tiyatro olduğu için ayrı bir öneme sahiptir.

 

Kaş’tan kalkan teknelerle ulaşılan Kekova Kaş’ta görülmesi gereken yerlerden bir diğeridir. Tabiat ananın armağanı olan bu eşsiz yer balıkçı köyleri ve temizlikte zirve yapan koyları ile dünyada bir benzeri daha olmayan, şirin bir adadır. Yüzmenin başka bir keyifli olduğu Kekova’da Batık Şehir’i görebilirsiniz. Ayrıca katıldığınız tekne turu ile Simena Kalesi’ni de görme fırsatını bulabilirsiniz. Dünyanın en küçük amfi tiyatrosuna sahip olan bu kale hem tarihi hem de güzelliği ile ilgi odağı haline gelmiştir.

 

Kaş’ta görülmeyi hak eden bir diğer yer ise; dünyanın ilk meclis binasına ev sahipliği yapan tarihi Patara antik kentidir. Tarihi M.Ö 8. yüzyıllara kadar dayanan bu kentin İskender tarafından kuşatıldığı bilinir. Patara antik kent yakınında bulunan Patara Plajı’nın ünü ise ülke sınırlarını çoktan aşmıştır. Yabancı turistler özellikle bu ince kumlu ve sığ denizli plajda yüzmek için Kaş’a akın etmektedir.

 

Noel Baba Kilisesi, Aziz Nikolas Kilisesi Kaş’ta gezilecek tarihi yerler arasında bulunurken Kalkan ve Saklıkent Kanyonu Kaş’ta görülmeye değer olan doğal güzellikler arasındadır. Saklıkent Kanyonu’nu görmek için safari turlarına katılabilir ve burada en heyecanlı doğa sporlarından biri olan rafting deneyimini yaşayabilirsiniz.

 

Gezilip görülecek yerler dışında Kaş’ta Akdeniz mutfağının muhteşem lezzetlerini tadabilirsiniz. Meze kültürünün geniş yer bulduğu Akdeniz mutfağında birbirinden lezzetli salataların ve zeytinyağlı yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Ve deniz kenarında yer alan şirin bir restoranda taze balık yeme keyfini sürebilirsiniz.

 

Sizin de dileğiniz bu yıl keyifli bir Antalya tatili yapmak ise; Tatil.com’un zengin Antalya otelleri sayfasında yer alan Kaş otelleri listesine göz atarak unutulmaz bir yaz tatili geçirebilirsiniz.