Antalya’da ikinci sürgün dalgası

Antalya’da ikinci sürgün dalgası
24 Kasım 2014 18:35

Antalya’da kapatılan belediyelerden ve İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen çalışanların diğer illere sürgün edilmeye başlandığı iddia edildi.

 

30 Mart seçimlerinden sonra Akseki, Kaş, Gazipaşa gibi uzak ilçelere gönderilen Büyükşehir Belediyesi çalışanları yargı yoluyla geri dönerken, sürgünde ikinci dalganın başladığı iddia edildi. Antalya’da kapatılan belediyelerden ve İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen çalışanların, kadro fazlalığı olmadığı halde havuza atılıp diğer illere gönderilmeye başlandığı belirtildi.

 

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL-SEN) Antalya Şube Başkanı Hürdoğan Arslan, düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Menderes Türel’in kendisi gibi düşünmeyen, aynı dünya görüşünde olmayan, özellikle kendine yakın sendikaya üye olmayan memur, işçi, hatta taşeron çalışanları hukuksuz şekilde merkeze uzak ilçelere sürgün ettiğini iddia etti.

 

SÜRGÜN EDİLENLER DAVA AÇTI

 

Bunun üzerine Gündoğmuş, Gazipaşa, Akseki, İbradı, Kaş-Ova gibi yerlere gönderilen Büyükşehir çalışanlarından çoğunun yürütmeyi durdurma istemiyle davalar açtığını hatırlatan Arslan, “Hukuk bizim bu sıkıntılarımızı hukuksuz gördü ve bu sürgünlere dur dedi” diye konuştu.

 

GERİ DÖNEN BÜROKRATLARA YENİLERİ EKLENİYOR

 

TÜM YEREL-SEN Üyelerinden Deniz İlaslan Çürek, Süleyman Balcı, Hakan Yüksel Güzel ve belediye çalışanlarından Ali Özkayacan, Akgün Keskin, Melek Aysun Öztürk, İlknur Aygün, Rıza Uysal, İncifer Dalgıç, Vildan Yırtıcı ve Metin Çomak’ın dava gereği idare tarafından eski görev yerlerine dönmelerinin sağlandığını belirten Arslan, “Üyelerimizden Ünal Şahin, Zekeriya Bilgin, Murat Çankaya’nın davaları olumlu sonuçlanmış, geriye dönmeleri beklenmektedir” dedi.

 

ÖTEKİLEŞTİRMEYEN BİR YAKLAŞIM İSTİYORUZ

 

Menderes Türel’den halkın ve çalışanların tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen, hukuka uygun yaklaşım beklediklerini söyleyen Arslan, sürgün edilen personelin gecenin dördünde kalkıp sabahın beş buçuğunda büyükşehir belediyesinin önündeki servislerle Kaş- Akseki gibi ilçelere gittiğini, akşam da gece yarısı evine döndüğünü, bunun aile bütünlüğüne de zarar verdiğini söyledi.

 

İKİNCİ SÜRGÜN DALGASI

 

TÜM YEREL-SEN Genel Sekreteri Cengiz Gülebay ise Antalya’da ikinci bir sürgün dalgasının başladığını iddia etti. 30 Mart seçimleriyle beraber Antalya’nın Bütünşehir niteliğine geçmesiyle çok sayıda belediyenin ve İl Özel İdaresi’nin kapatıldığını hatırlatan Gülebay, kapatılan bu kurumlardaki personelin de belediyelere dağıtıldığını söyledi.

 

FAZLALIKMIŞ GİBİ HAVUZA ATILIYORLAR

 

Gülebay, “Büyükşehir Belediyesi 30 Mart’ta önce kendi personelini sürgün etti. Bu birinci sürgün dalgasıydı. Şimdi de ikinci bir sürgün dalgası daha yaşanıyor. 6360 sayılı yasanın geçici maddeleri kapsamında kapatılan belediyelerin personeliyle özel idare personeli Büyükşehir Belediyesine ve diğer belediyelere aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi bu arkadaşların hiçbirini tanımadan, yeteneklerine bakmadan, tamamını havuz tabir ettiğimiz Başbakanlık Personel Müdürlüğü’nün havuzuna attı” dedi.

 

KADRO FAZLALIĞI DEĞİL EKSİKLİĞİ VAR

 

Yasaya göre havuza sadece norm kadro fazlası olanların atılabileceğini belirten Gülebay, “Norm kadroda eksikler bulunmasına rağmen, Büyükşehir Belediyemiz o arkadaşları havuza attı. Havuza atılan arkadaşlarımızın büyük bölümü ailesinden, yuvasından, çocuğundan, sosyal yaşamından koparılarak diğer illere açıkça sürgün edildiler. Şimdi bu sürgün edilen arkadaşlarımızın kadrolarına yeni isimler almaya çalışıyorlar. Fakat biz bunun farkındayız. Şu anda norm kadro fazlası olmadığı halde, norm kadroda eksiklik bulunduğu halde yabancı memleketlere gönderdiği arkadaşlarımızın tamamıyla ilgili dava açma hazırlığı içindeyiz. Bunları da dava açarak geri göndereceğiz” dedi.

 

MAAŞLARI DA DÜŞÜYOR

 

Norm kadro fazlalığı olmadığı halde, hatta personel eksikliği olduğu halde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden de gönderilenler olduğunu ileri süren Gülebay, “Bu konu birkaç günlük bir olay. Tebligatlar yeni yapılmaya başlandı. Arkadaşların kimi Aydın’a, kimi Isparta’ya, bir başka şehre sürgün ediliyor. Daha acısını söyleyeyim, sürgün edilen arkadaşlarımızın maaşlarında düşme de oluyor. Mesela bir itfaiyeci için söyleyeyim, 1200 TL maaşta düşme meydana geliyor” diye konuştu.