Antalya’da CHP’den AKP’ye geçen üye meclisi karıştırdı!

Antalya’da CHP’den AKP’ye geçen üye meclisi karıştırdı!
6 Nisan 2016 17:33

CHP sözcüsünün, AKP’ye geçen üyeyi sert sözlerle eleştirmesi tartışma başlattı.

 

 

 

 

 

Kepez Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Kadir Zeybek, AKP’ye geçtikten sonra ilk toplantıya katılan eski CHP’Ii Süleyman Acar’ı eleştirdi. Bilindiği üzeri Acar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun döneminde atama ile bizzat genel merkezden listeye alınmış örgütün sert tepkilerine yol açmıştı.

 

 

Antalya’nın Kepez ilçe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, belediyenin meclis salonunda Hakan Tütüncü başkanlığında yapıldı. Meclis divan katipliği, meclis başkan vekillikleri, belediye encümeni ve meclis komisyonlarına seçimlerin yapıldığı mecliste tüm dikkatler, CHP’den istifasının ardından Ak Parti’ye katılan Süleyman Acar’ın üzerindeydi.  Acar, yeni partisiyle ilk kez katıldığı Kepez meclisinde arka sıralarda oturmayı tercih etti.

 

Art arda eleştiri, Mecliste gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP grup sözcüsü Kadir Zeybek, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, Türkiye’nin bugün sivil vesayet altında yaşadığını savundu.

 

Ak Parti’nin ‘milli egemenlik’ tanımını yerel yönetimlerde gösterdiği pratiklerle de zedelediğini iddia eden Zeybek, Ak Parti’ye geçmesinin ardından ilk Kepez Belediye Meclisi toplantısına katılan eski CHP’li Süleyman Acar’ı eleştirdi.

 

‘Postmodern darbe gibi’ Acar’ın transferinin 28 Şubat’ta yaşanan “postmodern” darbe sürecindeki demokrasiye müdahaleden farksız olduğunu belirten Zeybek şöyle dedi:

 

“28 Şubat sürecindeki darbeye ne denli karşıysak transferlerle halkın iradesinin yok sayılmasına da o kadar karşıyız. Bunu milli iradeye yapılmış bir darbe olarak görüyoruz. Ancak kişi elinde tutuğu temsil hakkını bırakmalıdır. CHP’den aldığı oyları yok saymaya kimsenin hakkı yoktur” diyerek, Acar’ın AKP’ye katılmadan önce meclis üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini savundu.

 

Acar: CHP’yi seviyorum

 

Zeybek’in açıklamalarına AKP grup sözcüsü Serhat Demir, okuldan kaçan çocuk örneğiyle cevap verdi. Demir, hiçbir çocuğun okuldan kaçmayacağını, ancak onu okulda tutamayan, yeni bir şeyler veremeyen öğretmenlerin başka çıkar yol bırakmadığı için bu yola mecbur bıraktığını söyledi. Eleştirilerin odağındaki isim Acar ise Ak Parti’ye geçişinin “transfer” olarak değerlendirilmesine karşı çıktı.

 

Acar, “Ancak hem Kadir ağabeyi hem de CHP’yi çok seviyorum. CHP üyesiyken nasıl hizmet ettiysem aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğim. Zaten bu meclise ben hiçbir zaman yakamda parti rozetiyle katılmadım. Bana oy verenlerin hakkını helal ettireceğim” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Emre BAYLAN Antalya DHA