Antalya Kemer sahillerinde Akdeniz Foku heyecanı

Antalya Kemer sahillerinde Akdeniz Foku heyecanı
16 Temmuz 2013 11:15

Antalya’nın Kemer İlçesi’ndeki bir otelin plajında bulunan iskelenin altında ortaya çıkan Akdeniz foku, tatilcilerin büyük ilgisini çekti.

Turistler, suda dalıp çıkan ve yüzünden yaralı olduğu sanılan foku görebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan Akdeniz foku, Kemer’de görüldü. İlçe merkezindeki 5 yıldızlı Orange County Otel’in plajındaki iskelenin altına gelen fok heyecan yarattı. Saatlerce suda dalıp çıkan ve yaralı olduğu sanılan foku görenlerden Soykan Büyükkurt, durumu bir dalış merkezindeki dalgıç arkadaşlarına bildirdiğini söyledi. Büyükkurt, fokun yüzünde çizik olduğunu ancak herhangi bir kanama belirtisi görmediğini belirtti. Bazı vatandaşlar da Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü aradı.

CEP TELEFONLARIYLA GÖRÜNTÜLEME YARIŞI

İskelede güneşlenen yerli ve yabancı turistler, sevimli fokun görüntüsünü alabilmek için cep telefonlarına sarıldı. Bazı tatilciler ise fokun bulunduğu yere yüzerek ekmek attı.

Plaja gelen İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Zeytinciler, fok ile ilgili araştırma yapacaklarını söyledi.

Otelin güvenlik görevlileri, İbrahim Zeytinciler ile röportaj yapan basın mensuplarına engel olmaya ve otelin dışına çıkarmaya çalıştı. Akdeniz fokunu incelemek üzere Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri söz konusu plaja geldi.