Antalya Kaş’ta CHP’den AKP’ye geçen meclis üyesi krize yol açtı

Antalya Kaş’ta CHP’den AKP’ye geçen meclis üyesi krize yol açtı
5 Nisan 2016 10:27

Kaş Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Halil Kocaer’in yönetiminde yapıldı.

 

 

 

 

Başkan Kocaer, toplantıda açılış konuşmasında, artan terör olaylarına dikkati çekti ve “Ülkemiz maalesef terör belası ile uğraşıyor. Ülkemizi bölmeye çalışan karanlık güçler, bu amacına hiç zaman ulaşamayacak” dedi. Daha sonra söz alan CHP’li üye Bahar Önal, CHP’den istifa edip Ak Parti’ye geçen meclis üyesi Musa Çetin ile ilgili konuşmak istedi.

 

Belediye Başkanı Kocaer, konunun gündem dışı olduğunu belirterek, dilek ve temenniler bölümünde açıklama yapabileceğini söyledi. Tartışmaların ardından gündeme geçildi.

 

CHP’li üye Bahar Önal ise salon dışında yaptığı basın açıklamasıyla Musa Çetin’e tepki gösterdi. Kaş Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporu, Belenli Mahallesi’ndeki imar planı ve yeni yapılacak olan adliye binası ile ilgili plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. Kaş’a yapılacak olan yeni sanayi sitesi ile ilgili planın görüşülmesi ertelenirken, daha önce iki kez görüşülerek reddedilen Kaş Likya Turizm İnşaat Gıda Temizlik Taşımacılık ve Madencilik Ticaret Limited Şirketi’nin Kaş Belediyesi’ne devri, bu kez oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Bilindiği üzere turizm cenneti Kaş, CHP’de iken yolsuzluklar sonrası tepki oyları ile AKP’ye geçmişti. Kılıçdaroğlu’nu yanlış aday politikası nedeniyle Deniz Baykal uyardıysa da dinletememiş ve Kaş göz göre göre AKP’ye teslim edilmişti.