Anonymous’dan IŞİD’e ilaçlı darbe!

Anonymous’dan IŞİD’e ilaçlı darbe!
26 Kasım 2015 14:05

Küresel hacker grubu Anonymous, Paris saldırılarının ardından terör örgütü IŞİD’e karşı başlattığı savaşta önemli bir kaleyi ele geçirdi. IŞİD’e ait sitelerden biri depresyon ve ereksiyon bozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçların reklamlarıyla dolduruldu.

 

 

IŞİD’e ait olduğu bilinen Isdrat adlı siteyi hack’leyen Anonymous’çular, şöyle de bir mesaj bıraktı:

 

 

“Çok fazla IŞİD oldu. Sükunetinizi sağlayın. Bu IŞİD işleriyle ilgilenen çok fazla insan var. Lütfen bu güzel reklama bakın ki biz de size çok görmek istediğiniz IŞİD’le ilgili içerikleri verebilmek için altyapımızı güçlendirebilelim.”

 

 

Isdrat isimli site internette yayına başlayalı henüz bir hafta bile olmamıştı.

 

 

OBAMA DA IŞİD’CİLER LİSTESİNDE

 

 

Öte yandan Anonymous’un IŞİD karşıtı operasyonlarını hedefini şaşırdığı gerekçesiyle eleştiren uzmanlar da yok değil.

New York Times’ın aktardığına göre, grubun taktikleri zaman zaman IŞİD’le alakası olmayan Arap kanaat önderlerini ve gazetecileri de olumsuz etkileyebiliyor.

Özellikle IŞİD’le ilgili anahtar kelimelerin taranmasıyla yapılan operasyonlar, örgütü takip etmeye çalışan kurumlara darbe vuruyor.

Dün BBC’de yayınlanan bir haber de buna işaret ediyordu. Habere göre Anonymous’un yayınladığı IŞİD bağlantılı hesaplar arasında ABD Başkanı Barack Obama’nın, başkan adayı Hillary Clinton’ın, Beyaz Saray’ın, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, BBC Haber Dairesi’nin ve New York Times’ın Twitter adresleri bulunuyordu.

 

 

UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

 

 

ABD merkezli Dış Politika Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki Terör Çalışmaları Merkezi’nin eşbaşkanı Lawrence Husick, “Böyle taktikler IŞİD’i takip eden ancak desteklemeyen kişileri de suçlu gibi gösterebilir” dedi.

Husick ayrıca IŞİD’in hızla yeni hesaplar açarak koşullara çok kolay adapte olabildiğini gösterdiğini de belirtti.

Kâr amacı gütmeyen Terörle Mücadele Projesi’nin tepe yöneticisi Mark Wallace ise hesapların topluca engellenmesini desteklediğini belirterek özellikle sosyal medyada vurulan her darbenin örgütü zayıflatmak için bir adım olduğunu söyledi.