Anonymous duyurdu: Emniyetteki tüm adres ve kimlik bilgileri çalındı

Anonymous duyurdu: Emniyetteki tüm adres ve kimlik bilgileri çalındı
16 Şubat 2016 08:39

Hacker grubu Anonymous, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Türkiye’de polis teşkilat verilerinin sızdırıldığını açıkladı.

 

 

 

 

​Aktivist hacker grubu Anonymous, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait verilerin sızdırıldığını açıkladı. Açıklamadan kısa bir süre sonra, veriler internet üzerinden paylaşıldı. Sızdırılan verilerin içeriği doğrulanamasa da Anonymous’un sosyal medya hesabındaki paylaşımlarına göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerinin tamamı çalınmış durumda.

 

Anonymous’un Twitter hesabında paylaştığı https://turkey.thecthulhu.com/ adresinde ise, verileri sızdıran kaynağın 2 yıldır Emniyet verilerinin bir bölümüne ulaşabildiği ve son aylarda yaşanan ihlalleri gösterebilmek amacıyla belgeleri sızdırmaya karar verdiği belirtildi.

 

Verileri sızdıran “https://turkey.thecthulhu.com/” adresindeki bilgilere göre sıkıştırılmış yaklaşık 3 gigabyte’lık bir dosyadan yaklaşık 20 gigabyte’lık veri tabanı ortaya saçıldı. İndirilen dosyadan Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerine ulaşılabilecek sorgu ekranı çıktığı belirtildi. Kişisel verileri kapsadığı öğrenilen dosyaları indirenler, sorgu ekranının kod hatası verdiğini söyleyerek sistemin çalışmadığı iddiasını da paylaştı.

 

turkishpolicedump

 

 

Kaynak: Cumhuriyet