Anneler her şeyimizdir

Anneler her şeyimizdir
10 Mayıs 2014 10:10

Ey Yüce Türk Milleti! Yazımızın konusu, anneler günü hakkında olacaktır. 11-Aralık Pazar günü, anneler günüdür.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Yazımıza Üç Hadis-i Şerif ile başlayalım:

1- Cennet Annelerin ayakları altındadır. (Hz. Muhammed)

2- Hiç unutulmayacak yüz, anne yüzüdür. (Hz. Muhammed)

3- Annenize iyilik edin ve ihsanda bulunun ki, çocuklarınızda size karşı itaatle hürmetkar olsunlar. (Hz. Muhammed)

 

Herkes iyi bilmelidir ki, çocuklarının ve yaşadığı ülkenin geleceğini teminat altına almak için, her anne İslamiyeti, temizliği, güzelliği ve anneliği, ALLAH’a, Kur’an-ı Kerim’e Peygambere ve Hadislere inanıp, çocuklarına uygulayarak yaşamalıdır.

 

Çocuk, annesinin değerini ancak kendisi de çocuk sahibi olduğu zaman, gerçekten anlayabilir; daha önce bunu gereğince anlaması çok zordur. Yaş bir ağaç kolayca eğilebilir. Ağacı eğmek için fazla bir güç ve uğraş gerekmez; onun içindir ki, anne ve öğretmenlere bu konu da büyük görevler düşüyor. Unutulmamalıdır ki, öğretmenler de anne gibidir.

 

Türkiye’nin sanayi toplumu, olabilmesi için, anne’lerin etkinliği:

 

Anneler ve öğretmenler, çocuklara daima üretici olma eğitimini vermelidirler; eğer ki çocuklarımıza üreticilik (Mucitlik) eğitimini verirsek, Türkiye’nin sanayi toplumu olmasına ve iktisadi demokrasi ile beraber, gerçek siyasi demokrasinin de kurulmuş olduğundan bahsedebiliriz. İktisadi demokrasi kurulmamış bir ülkede ancak ve ancak, dikta rejiminin varlığından bahsedebiliriz. O zaman anne şefkatı, zekayı aydıtlatmakla kalmaz, kalpleri de ısıtmış olur.

 

Geçmişe dönüp anne ve öğretmenlerimizi takdirle anarız; ama insan ruhuna dokunmayı bilenleri asla unutmayız. Müfredat elbette gereklidir, ancak bir bitkinin büyümesi için su ve gübre ne kadar gerekliyse, bir anne ve öğretmenin de çocuğun sağlıklı ve eğitimli büyümesi için, şefkat o kadar gereklidir.

 

Anneler hiçbir zaman, çocuk sevgisini esirgemeyip, Cenab-ı ALLAH’a dua ve ibadetlerinin kabul olması için, gayret ve çaba sarf ediyorlar.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Şehit annelerine Cenab-ı Allah’tan sabırlar diler. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

Cenab-ı Allah, annelere acı göstermeyen annelerden eylesin.

 

ÖZDEYİŞLER:

 

1- Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. (Mursafa Kemal ATATÜRK)

2- Bir anne’nin en büyük vazifesi, çocuklarına kitap okumayı ve vatan sevgisini öğretmektir. (Muhsine-i Keremhan. Borneo adasında ikamet eden bir Uygur Türk asıllı anne)

3- Anneler ve öğretmenler tarafından verilen eğitim ve terbiyeler, unutulduktan sonra tek kalan şey, Allah korkusudur. (Abdurrahman Aziz Hamid. Hindistan da ikamet eden, Afgan Türklerinden)

4- Ey anneler! En iyi eğitim, çocuk küçükken dudaklarınızdan dökülen değil, yaşamınızda görülendir. (Dr. Bilgehan Sennal. Hindistan da ikamet eden Uygur Türk’ü)

5- Anneler! Önce düşünceleriniz de ayıklanmayan her söz, çocuklarınızın gittiği yola kurulmuş bir tuzaktır. (Merhum, Orgeneral Hamza Günalp)

6- Anneler: Çocuklarınıza çalışkanlığı öğretin. Çünkü tembellik çocuğunuzu esir yapar. (Zıraat müh. Muhammed Hadialp. Libya’lı Kafkas Türklerden)

7- Sevmek, keman çalmak gibidir. Bilmeyen, kötü sesler çıkarır. (Avusturalya Atasözü)

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun