Anlaşmalı Matbaada Fatura Basımı

Anlaşmalı Matbaada Fatura Basımı
10 Nisan 2018 09:56

Devleti ilgilendiren ve denetimi altında olan faturaların basımları için anlaşmalı olan matbaa firmalarından işlem için sipariş verilebilir. Maliye faturaları, iş yeri faturaları, adisyon ve diğer parasal işlemlerin döndüğü faturalar için baskı yapımına izinli firmalar vardır. Maliye Bakanlığı’ ndan alınan sertifika ve izin belgeleri ile bu iş yerleri açılır. Fatura basım işlerinde kişisel baskılarda herhangi bir denetim aranmaz. Firmaların daha fazla müşteriye hizmet vermesi için birçok konuda baskı yapabilme izni olması gerekir. Lisanslı olan firmaların yapmış oldukları fatura baskıları orijinal belge olarak devlet kayıtlarına geçmekte.

 

Anlaşmalı Matbaalarda Çalışma Şekilleri

 

Üsküdar matbaacılar firmaları çalışma şekillerini her zaman resmi evraklar için yapmayabilir. Bunun yerine kişisel iş yerleri için kartvizit, davet, broşür, afişler ve daha birçok matbaa konusunda müşteri tercihine göre hareket edebilir. Anlaşmalı firmalarda ise bu işleyiş farklıdır. Basım konusunda izin verilen kategori başlıkları ve şekilleri için düzen ayarlamalar yasal olan prosedürlere göre işler. Çalışma koşulları da resmi evrakların olması istenildiği şekilde düzenlenir. İzinli matbaa iş yerlerinde basımı yapılacak olan işlemler içinde belli bir sınırlama vardır.

 

Anlaşmalı Matbaa Firmaları

 

Fatura basım fiyatları listesini oluşturan matbaa hizmetlerinde, işlemi yapılacak olan her baskı için farklı şartlar aranır. Özel iş yerleri, kişisel baskı şablonları, kartvizit ve broşürler için yasal bir prosedüre gerek yoktur. Bu gibi baskıları bütün matbaa firmalarından yaptırmak mümkündür. Maliye Bakanlığı ile çalışması olan yerlerin müşterilerine sunduğu hizmetler güvenli ve garantilidir. Yasal olarak her türlü devlete ait belgelerin baskısı e-ticaret üzerinden online olarak güvenli şekilde yapılabilir.

 

Maliye Onaylı Fatura Basımları

 

Maliye Bakanlığı devlet denetiminde olan fatura belgeleri ve fiyat listeleri için istenen belgeler vardır. İş yerleri doküman belgesi için fatura çıkarmaları gerekir. Faturaların gerçek olması ve kabul edilmesi için matbaa baskısına ihtiyacı vardır. Baskı yapan iş yerleri bu işleme onay vermesi için lisanslı olması gerekir. Lisans alan ve resmi kağıt basımı için onay veren iş yerlerindeki matbaalar resmi olarak kabul edilir.