‘Anketlerde Cumhur İttifakı’nın mum gibi eridiğini görüyoruz’

‘Anketlerde Cumhur İttifakı’nın mum gibi eridiğini görüyoruz’
23 Temmuz 2020 08:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Masamıza gelen anketler, beyefendilerin de önüne gidiyordur mutlaka. Anketlerde cumhur ittifakının mum gibi eridiğini görüyoruz” dedi.

 

 

Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Oğuz Kaan Salıcı şunları kaydetti:

 

Anketlerde oy kaybına rağmen AKP yine birinci parti çıkıyor. Bir çok konuda çözüm önerisi sunan CHP neden tek başına iktidar olamıyor. Kurultay sonrası nasıl bir CHP göreceğiz?

 

Cumhurbaşkanlığı ittifaksız kazanılamıyor ve cumhur ittifakı ortakları da bunun farkında. Masamıza gelen anketler, beyefendilerin de önüne gidiyordur mutlaka. Anketlerde cumhur ittifakının mum gibi eridiğini görüyoruz. Aslında geçen yıl gerçekleşen yerel seçimler sonrasında partimizin kazandığı büyükşehir belediyelerinde ülke nüfusunun yüzde 45’i yaşıyor.

Bu şehirlerde gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 59’u üretiliyor. Şu an Türkiye zaten Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla yerelde tanışmış durumda. Biz genel seçimler de Türkiye’nin CHP tarafından yönetileceğine inanıyoruz. Kurultayın ardından izleyeceğimiz yolda bu doğrultudadır. İttifakımızı koruyarak, iktidara yürüyeceğiz. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak, yapay gündemleri değil halkın gerçek sorunlarını konuşarak her yerde çözüm önerilerimizi ve projelerimizi anlatacağız. Ülkemizi, buhrana dönüşmüş olan krizden çıkaracağız.