Ankaralı taksicilerin hak mücadelesi zaferle sonuçlandı!

Ankaralı taksicilerin hak mücadelesi zaferle sonuçlandı!
17 Ekim 2019 11:12

Ankaralı taksicilerin hakları, Esenboğa Havalimanı ve tüm havalimanları Tcari Taşıt Kooparatif Başkanı Hasan Tağluk’un hukuki mücadelesi sonucu yerini buldu.

 

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesindeki yedinci duruşmaya, birleşen dosyalardaki davacılar Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası avukatları ile davalı Uber Turkey Yazılım Ltd. Şti. ve Uber BV avukatları katıldı. Feri müdahil tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

 

Duruşmada, bilirkişi heyetinin raporunu dosyaya sunduğu hatırlatılarak, söz konusu raporda, “Uber faaliyetlerinin, taksicilik faaliyetleriyle benzer olduğu ve bu durumun haksız rekabet yarattığı” görüşünün bildirildiği aktarıldı.

 

Rapora karşı beyanı sorulan davacı taksici odalarının avukatları, bilirkişi raporu doğrultusunda, haksız rekabetin engellenmesi için Uber’in faaliyetlerinin tümünün durdurulmasına ve internet sitelerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

 

Davalı Uber avukatları ise bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirterek, “raporda hukuki gerekçelendirme yapılmadığı, doktrinsel beyan dışında ayrıntı verilmediği, mahkeme heyetinin sorularının karşılık bulmadığı, hizmetlerin aynı olmasının belirtilmesine rağmen Uber araçlarıyla taksiler arasındaki farkların gözardı edildiği ve çelişkiler barındırdığı” gerekçeleriyle yeni bir rapor alınmasını talep etti.

 

Taleplerle ilgili karar veren mahkeme heyeti, bilirkişiler tarafından teknik inceleme yapıldığı ve haksız rekabetle ilgili nitelemenin hukuki olduğu gerekçesiyle yeni bilirkişi raporu alınması talebini reddetti.

r1 r2

resim1 resim2