Ankaralı taksicilerin durakkondu isyanı! Şoförler Odası’nda neler yaşanıyor?

Ankaralı taksicilerin durakkondu isyanı! Şoförler Odası’nda neler yaşanıyor?
21 Ekim 2016 16:07

Mamak’taki üç ayrı taksi durağında çalışan 50 taksi ve 100 şoför, duraklarının bitişiğine illegal şekilde konulduğunu iddia ettikleri durağa isyan için Ankara sokaklarına döküldü.

 

 

 

 

 

 

Mamak Ege Mahallesi’ndeki 3 ayrı durakta bulunan 50 taksi ve bu taksilerde şoförlük yaparak geçimini sağlayan 100 kadar taksici Ankara sokaklarında eylem yaptı. Ankara Umumi Otomobilciler ve Şoförler Odası’nın kendilerine ait levhanın bir benzeri üzerinden taksici olmayan kişilere taksi durağı verdiğini iddia eden şoförler, Mamak’tan Beşevler’e kadar konvoy yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

 

 

 

 

Şoförler Odası’nın bulunduğu Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapatan taksiciler, sloganlar atarak Oda Başkanı Zafer Şener ile görüşmek istedi. Polis ekiplerinin olay yerine gelmesi ile cadde tek şerit üzerinden yeniden trafiğe açılırken taksiciler oda binası önünde bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan Canhat Taksi Durak Başkanı Haydar Çekiç, “Bizim elimizde UKOME kararı var. Biz burayı 2013’ün 6.ayında park levhası olarak aldık. Makbuzunu yatırdık. Şimdi bu kararın üzerine bir kağıt iliştirererek Zafer Başkanım imzalayarak başka bir arkadaşlara bölgemize durak vermiştir. Biz buna itiraz ettik. Arkadaşlar gitmeyeceklerini Zafer Başkanın durağı kendilerine verdiğini, imzalı kağıt olduğunu söylediler. Tuncay arkadaşımızın bölgesine levha kurmaya çalıştılar. Mozaik Taksi’nin bölgesine durak koymaya çalıştılar” dedi.

 

 

 

Mamak’ta bunlar yaşanırken, Çankaya’da 9 taksici, eski durak başkanı, oğlu ve kardeşinin 6 yıldır kendilerinden tehditle aidat aldığını iddia ederek savcılığa gitti. Savcılığın, ‘koruma kararı’ verdiği taksiciler, tehditlerin devam ettiğini savunarak, “Bize sahip çıkın” diye yetkililere seslendiler…

 

 
Bunun üzerine Çankaya Öveçler’deki Yeni Hizmet Taksi durağında çalışan 9 taksici, eski durak başkanı, kardeşi ve oğlunun, ‘kendilerini tehdit ederek 6 yıl boyunca aidat toplayıp haksız kazanç sağladıkları’ iddiasıyla ocak ayında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, 9 taksici hakkında koruma kararı verdi.

 

 

 

Koruma kararına rağmen tehdit almaya devam ettiklerini savunan taksiciler, can güvenliklerinin bulunmadığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Şahısların resmi olarak durakla bağlantılarının olmadığını öne süren taksiciler, iddialarını şöyle aktardılar:

 

 

 

 

“Bu arkadaşların durakla, odayla, hiçbir yerle ilgili kayıtları ve ilgileri yok. En başta iki hisse olarak geldiler. Hisseyi daha sonra kendilerince üçe çıkardılar. Eski durak başkanı ‘Durak başkanı benim, muhasebeye de ben bakacağım’ dedi. Ama evrak olarak defter kaydı, belge yok. Hatta kafasına göre aidat adı altında ayda 10-15 bin TL bizden zorla para topladı. Kardeşi günlük 5 lira çay parası adı altında 30 arabadan ayda 4 bin 500 TL topladı. 50-60 yaşındaki adamlara ‘Otur, kalk, gel git’ diyerek talim yaptırıp eğleniyordu. Durağın önünde bir taksicinin çocuğunu dövdü.”

 

asur

 

Aşur Cem Tağluk

 

 

Konuyla ilgili olarak CHP Çankaya Belediye Meclisi üyesi Aşur Cem Tağluk’un kapısını çalan bir çok taksici de, Tağluk’tan Çankaya sınırları içindeki şikayetlerini belediye meclisi toplantılarında dile getirmeleri için yardım istedi. Tağluk da konunun takipçisi olacağını belirterek, taksici esnafının yalnız ve sahipsiz olmadığını belirterek, destek sözü verdi.

 

1

4ddd

 

 

x

 

31