Ankaralı ‘Gezi doktorları’ hakim karşısına çıktı

Ankaralı ‘Gezi doktorları’ hakim karşısına çıktı
30 Eylül 2014 11:00

İstanbul’daki meslektaşları gibi Gezi eylemlerinde yaralananları tedavi ettikleri gerekçesiyle yargılanan Ankaralı hekimlerin ilk duruşması bugün Ankara Adliyesi’nde yapıldı.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “IŞİD yaralısı da olsa tedavi ederiz” yorumu henüz tazeliğini korurken, Ankaralı hekimler bugün 10:15’te başlayan duruşmada, ‘Gezi eylemlerinde hukuka aykırı olarak yetkisiz ve kontrolsüz revir adı altında sağlık hizmet birimleri oluşturarak amaçları dışında faaliyet yürütmek’ ‘suçuyla’ hakim karşısına çıktı.

 

Duruşma öncesi Türk Tabipler Birliği, tüm doktorları, Ankara şubesi için açılan dava için dayanışmaya, meslektaşlarını yalnız bırakmamaya çağırdı.

 

Gazeteciler ve sanatçılardan ‘Hekimliğime Dokunma!’ çağrısı

 

Dünya Tabipler Birliği’nden destek

 

Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Margaret Mungherera da yaptığı açıklamada “Karşılaştığınız bu ciddi güçlüğü aşma mücadelesi verirken WMA’nın kararlı desteğinden ve olumlu yaklaşımından emin olabilirsiniz” demişti.

 

SAĞLIK BAKANI IŞİD’Lİ TERÖRİSTLERİN TEDAVİSİNİ SAVUNMUŞTU

 

Sağlık Bakanı Mеhmеt Müеzzinoğlu, IŞİD уaralılarının tеdavi еdilmеsi konusunda , “Biz tеdavi еttiklеrimizin уaptığı işе bakmaуız. Sağlık mеslеği bunu gеrеktirir. 30 уıldır çok çеktiğimiz PKK tеrörünün, dağdaki tеröristlеrini dе tеdavi еttik” ifadelerini kullanmıştı.

 

1

 

 

Kaynak: Cumhuriyet