Ankara’dan Ruhi’nin rüyası

Ankara’dan Ruhi’nin rüyası
12 Eylül 2013 09:02

Ankara’dan Ruhi’nin rüyası;

 

Haldun ERTEM H&H YORUM

 

Rüyamda AVM’deydim…Vakit geçirmek amacıyla avare avare dolaşırken gözüm büyük bir mağazadaki kalabalığa takıldı… Merakla içeri girdim ki bir de ne göreyim? Başbakan Erdoğan tezgahın arkasına geçmiş, basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor:

 

“Değerli arkadaşlar, şimdi sizlere hükümetimizin hazırladığı Demokratikleşme Paketi’nin ayrıntılarını takdim ediyorum.

 

Bir… Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmaktadır. Milletin kendisine dokunuluyor da vekiline niye dokunulmuyor diye düşünülmüştür.

 

İki… Seçimlerden önce seçmene makarna, nohut, odun, kömür dağıtımına son verilecektir. Devlet olanaklarını kullanmak suretiyle haksız rekabete yol açanlar rüşvet suçundan mahkemeye sevk edileceklerdir.

 

Üç… Gösteri ve yürüyüş kanunları yeniden düzenlenecek, polisin bu tür eylemlere müdahalede bulunması tarihe karışacaktır. Güvenlik güçlerinin kullandığı biber gazı, plastik kurşun, TOMA gibi silahlara harcanan paranın Fakir Fukara Fonu’na aktarılması öngörülmektedir.

 

Dört… Hiçbir başbakan bundan sonra medya patronlarına direk veya dolaylı talimat veremeyecek, şunu işe al, bunu işten çıkar diyemeyecektir. Başbakanların bu tür işlerle uğraşacak vakti olmaması gerektir.

 

Beş…Yargı bağımsızlığı yeniden tesis edilecek, herhangi bir grubun veya cemaatin adamı gibi davranan yargı mensupları süratle yargı önüne çıkarılacaktır.

 

Altı…Dikta rejiminin getirdiği seçim barajı düşürülecek, milletimize mensup milyonlarca vatandaşımızın oyunun çöpe gitmesine engel olunacaktır.

 

Yedi…Milletvekili adayları liderler tarafından değil, aday oldukları illerin teşkilatları tarafından belirlenecek, her partide sandıktan önce sandık sistemi uygulanacaktır.

 

Sekiz…Başbakanlar haftanın en az bir günü TBMM’de icraatlarını anlatacak, parlamenterlerin çeşitli konulardaki sorularına anında yanıt verecektir. Bu memleket kimsenin babasının çiftliği değildir.

 

Dokuz…Kanun Hükmünde Kararname yetkisi kaldırılmaktadır. Kanunlar ancak ve ancak TBMM’de görüşülüp kabul edildiği takdirde yürürlüğe girer. Hiçbir hükümet milletvekillerini konu mankeni gibi göremez.

 

On…TBMM Genel Kurulu’nda küfreden, yumruk atan, çift dalan vekillerin vekilliği anında düşürülecek, bu vekiller yurtiçi veya yurtdışında belirlenecek rehabilitasyon merkezlerinde tedaviye gönderileceklerdir.

 

On bir…Laiklik demokrasinin olmazsa olmaz unsurudur. Laikliği benimsemeyen şahısların siyaset yapmasına izin verilmeyecektir.

 

On iki…Devlet içinde kadrolaşma hareketleri yasaklanmaktadır. Her iktidar değişiminde yaşanan kadro değişiklikleri yoğun bir trafiğe sebep olmakta demokrasinin akışında yer yer tıkanıklıklara yol açmaktadır.

 

On üç…Demokrasilerde şeffaflık esastır. Devlet yöneten kişiler hesaplarını öbür dünyada vermeyi tercih edemezler.”

 

Başbakan açıklamalarını sürdürdü, ben yan taraftaki spor mağazasına geçtim…

 

YORUMU: Bu tür rüya gören çok sayıda kardeşimiz var Ruhi…Onlara söylediklerimizi sana da söyleyelim: Demokrasi dediğin sandıkla, kanunla, yönetmelikle olmaz, ruhla olur…Yüreğinde demokrasi ruhu bulunmayanların demokrasi paketi hazırlaması da vejeteryanların kuzu çevirmesine benzer…

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Rize’den Nuri’nin rüyası
Rüyaların İçinden Keçiören’den Hidayet’in rüyası;
Ankara’dan Ruhi’nin rüyası