Ankara’da yapılan saldırı Strasburg’da protesto edildi

Ankara’da yapılan saldırı Strasburg’da protesto edildi
13 Ekim 2015 09:30

Ankara’daki terör saldırısı yaklaşık 500 kişini katılımıyla Fransa’nın Strasburg kentinde protesto edildi.

 

 

Saldırıda hayatını kaybedenler karanfiller ve mumlarla anıldı.

 

 

Fransa’nın Strasburg kentin Kleber Meydanında dün akşam saat 18.30’da başlayan protesto eylemine belediye görevlileri, yerel siyasetçiler, öğrenciler, öğretim üyeleri, sivil toplum derneklerin temsilcileri ve Fransa’da yaşayan Türklerden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan eylemde alana gelenler Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu meydana, yanlarında getirdikleri karanfilleri bırakarak mumlar yaktı. Meydana ‘ Bir değil bin bomba atsanız inadına barış’ ve ‘Je Suıs Ankara’ Ben Ankara’yım yazılı dövizler bırakıldı.

 

Strasburg’da yaşayan Haydar Kaybaki, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden eylemi organize ettiğini belirterek, ‘ bu duruma, bu acıya karşı bir şey yapmamız gerekiyordu. Sessiz kalamazdık. Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla sesiz protesto eylemine herkesi davet ettim. Katılmak isteyenlere sadece bir mum ve çiçek getirmelerini, bayrak, dernek, parti bayrak ve logoların getirilmemesini istedim. Herkes çağrıma uydu. Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştim. Hepimiz acıları birlikte paylaştık’ diye konuştu.

 

Strasburg Üniversitesi Ekonomi Profesörü Ragıp Ege konuşmasında ‘ korkunç katliamı lanetlemek için buradayız. Bu noktalara, durumlara nasıl geldik sorgulamamız lazım. Tarihimizde bir baskı rejimi sürüyor. Hepimiz gerçekten bir özeleştiri yapmamız gerektiğine inanıyorum’ dedi.

 

Öte yandan Avrupa Konseyinde dalgalanan 47 üye ülke bayraklarından Türk bayrağı bugün yarıya indirildi.

 

 

Kaynak: Levent GÜNDÜZ-STRASBOURG/DHA