Ankara’da Ramazan çadırları ‘Eve Servis İftar’a dönüştü

Ankara’da Ramazan çadırları ‘Eve Servis İftar’a dönüştü
26 Nisan 2020 10:08

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir iftar da benden” kampanyasıyla belediye bütçesi yanı sıra internet üzerinden yapılan 15 TL’lik bağışlarla ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği ulaştırılması hedefliyor.

 

 

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Yavaş, sosyal medya aracılığıyla “Mübarek Ramazan ayının bereketini birlikte paylaşıyor, iftarda ekmeğimizi bölüşüyoruz” diyerek “Bir iftar da benden” kampanyasını başlattı. Yavaş evinde yemek yapacak kimsesi olmayan ve evinden çıkmaması gereken 65 yaş üstü vatandaşlara, kronik hastalara, engellilere ve dar gelirli ailelere yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘www.iftarver.com’ adlı internet sitesinde toplanan bağışların, salgın tedbirleri nedeniyle Ankara’nın farklı noktalarında iftar çadırları kurulamadığı için evlere iftar yemeği götürülmesini sağladığını açıkladı.

 

 

İhtiyaç sahiplerine iftar yemeği ulaştırılması içinse belediyeye bağlı BELPA Mutfak, Ramazan ayı için belirlenmiş 30 günlük iftar menüsü hazırladı.

VOA Türkçe’nin görüntülediği BELPA Mutfak’ta, Ramazan ayı için belirlenmiş 30 günlük menüye uygun olarak her sabah yemekler pişirilmeye başlanıyor. Sonrasında sıcak yemekler, hem iftarda hem de sahurda Ankaralılara ulaştırılmak için vakumlu özel paketlere alınıyor. BELPA Mutfak’ta her aşamada Corona virüsü salgını da dikkate alınarak, iftar saatinde her gün evlere yemeklerin ulaştırılması için çalışılıyor.

BELPA Mutfak Üretim Müdürü Müge Keçeli, araç sürücüleriyle birlikte 135 kişilik bir ekip olarak her gün 25 bin kişilik sıcak yemek servisini yaptıklarını vurgulayarak, gıda mevzuatına uygun şekilde ve son teknolojiye sahip mutfak ekipmanıyla vakumlama sistemiyle yemekleri hazırladıklarını anlattı.