Ankara’da parsel parsel satışa devam!

Ankara’da parsel parsel satışa devam!
18 Kasım 2017 08:41

Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkan değişikliğinin ardından da arsa satışlarına devam ediyor.

 

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

 

Belediye muhammen bedeli 200 milyon TL olan 300 bin metrekarelik 7 ayrı arsa için ihaleye çıktı. 30 Kasım’da satışı yapılacak arsalar arasında, Akyurt’taki fuar alanının yanı sıra Çankaya ve Etimesgut’taki konut alanları da var. Eski Başkan Melih Gökçek de başkanlığının son altı ayında, 1 milyar 400 milyonluk arsa satmıştı.

 

 

GÖKÇEK’İN 21 YILLIK HAYALİ

 

 

Melih Gökçek 28 Ekim tarihinde istifa ederek koltuğunu Mustafa Tuna’ya bıraktı ancak belediyedeki satışlar tam gaz devam ediyor. Satışa çıkarılan arsaların en büyüğü Akyurt’taki fuar alanı…

 

 

Bu alan, Gökçek’in “21 yıllık hayalimdi” diyerek açıkladığı çılgın projeler arasında yer alıyordu. Müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği, ancak ortaklar arasındaki anlaşmazlık yüzünden yapımı yılan hikayesine dönen Akyurt’taki “Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi” alanı 87 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Tuna, bu ihale sonrası fuar alanı için inşaata başlanacağını ve Gökçek’in hazırladığı plana sadık kalınacağını söyledi. Aralarında konut ve hizmet alanlarının da bulunduğu taşınmazlara ilişkin ihaleler, 30 Kasım’da Belediye Hizmet binasındaki encümen salonunda yapılacak.

 

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/parsel-parsel-satisa-devam-2095301/