Ankara’da liste yapanlar ‘Seçim için sahaya buyurun’

Ankara’da liste yapanlar ‘Seçim için sahaya buyurun’
22 Şubat 2019 10:14

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bilinen ya da bilemediğimiz bazı nedenlerden dolayı, özellikle seçim zamanlarında hep kazanlar kaynıyor.

 

 

Mustafa Dolu/ Yeni Soluk

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanlığı adayları belirlenirken, fokurdayan kazan sonrasında aday gösterilmeyenlerin istifaları başlamıştı.

 

Bilindiği gibi istifalar, Şişli’yi isteyen ve aday gösterilmeyeceğini öğrenince istifa edip DSP’ye geçen Mustafa Sarıgül ile başladı.

 

İstifa serisine Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Marmaris Belediye Başkanı, Ali Acar, Yalıkonak Belde Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  Avcılar Belediye Başkanı ve Marmara Bölgesinin tek kadın başkanı Handan Toprak, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da istifa kervanına katılanlardan.

 

İşin garip tarafı bunlar Belediye Başkanı iken CHP iyi, aday gösterilmeyince, ver elini aday toplama kampı haline gelen Demokratik Sol Parti (DSP).

 

Kaynayan kazanın fokurtusu İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sıçradı. Sonrasın da Oğuz Kaan Salıcı. PM’de Belediye Başkanları oylamasında ekip olarak istemedikleri halde, neden oy verdiklerini ve karşılığında hangi ilçelerin Belediye Başkanlığını aldıklarını anlatınca istifasını geri aldı.
İstifalar CHP’nin Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi’ye sıçradı. İstifa gerekçesi yok. Hangi pazarlıkta ne istedi de alamadı belli değil.

 

Bunlar haricinde yine bildiğim kadarıyla, Bakırköy’e aday gösterileceğini bekleyen Ali Fatinoğlu, Silivri de Selami Değirmenci, Beyoğlu’nda Hüseyin Özhan, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’te şimdi aday toplama partisi DSP de adaylar.

 

Belediye Başkan adayları hoşnutsuzluğu ile biteceği beklenen kaynayan kazan, bu kere Belediye Meclis Üyesi listelerinin açıklanması ile yeniden fokurdamaya başladı.

 

İlçe Seçim Kurullarına Genel Merkezden gönderilen Meclis Üyelerinin kimler olduğunu bilmeyen İlçe Başkanları ve Belediye Başkan adaylarında istifalar ve çekilmeler başladı.

 

İstanbul’da Kağıthane, Maltepe, Adalar Arnavutköy, Sancaktepe, ve istifa ettikten sonra istifasını geri alan Esenler, Şişli’yi unutmamak gerek.

 

Adana il Başkanı Emrah Kozay, Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç, Mardin İl Başkan Yardımcısı Beraat Talayhan, Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan, Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, Tunceli eski il Başkanı Ali Rıza Güder.

 

Yazmakla bitmeyen ve birçok soru işaretinin olduğu istifalar, Seferihisar Belediye Başkan Adayı Yelda Celiloğlu’nun adaylıktan çekilmesi. Bu örnekleri çoğaltmak ve partiye verdiği zarar anlatmakla bitmez.

 

Tüm bu istifaların ve çekilmelerin elbette bir gerekçesi olmalıdır. Bunu ya istifa edenler ya da teşkilatı hiçe sayarak Ankara’da koltuğunda oturup, parti emeğini ve demografik yapıyı hiçe sayarak eş, dost akrabalarını listelere koyanların açıklaması gerekmez mi?

 

Çarpıcı bir örnek için Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker’in anlattıklarına bakmak gerek. İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’in de kardeşi olan Hasan Şeker, “Belediye Başkanı Adayımız Turan Hançerli ile Ankara’ya gittik. Listemizi öğrenmek istedik. İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘Belli olunca bilgilendiririm’ dedi.  Ertesi gün listeyi sorduğumuzda, ‘ Avcılar’a gidince öğrenirsiniz’ dedi. Meclis üyesi listemizden ne benim ne de Başkan adayımızın bilgisi yoktur” dedi.

 

Bu durumu önceki akşam örgütle görüşen yönetim örgütün kararı ile göreve devam kararı alındı.

 
O KOLTUKLAR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR

 

Şimdi Ankara’da hangi kriterlere göre liste hazırladıkları bilinmeyen CHP’nin sayın yöneticileri seçimi kazanmak için, seçmenler sizleri sokaklarda meydanlarda yanında görmek ve beraber çalışmak istiyor.

 

Şunu belirtmeliyim ki, orası hiç kimsenin babasının çiftliği değil. Örgütün tanımadığı, tabanda yeri olmayanlar yanında eş, dost akrabalarınızı yazıp seçim kuruluna verdiniz.

 

 

İyi güzel de, bu listeler yüzünden seçimi kaybetme ihtimali olan Başkan adaylarına üzülüyorum.
Madem listeleri hazırladınız. CHP örgütü sorumluluğu gereği çalışıyor ama, bunun hesabının da 31 Mart sonrasında sorulacağını belirtiyorlar.

O zaman kazanmak için buyurun bakalım halk sizleri de bekliyor…

 

https://yenisoluk.com/ankara-da-liste-yapanlar-secim-icin-sahaya-buyurun