Ankara’da göz kamaştıran sergi!

Ankara’da göz kamaştıran sergi!
29 Temmuz 2016 10:37

Medikal, İlaç, perakende gibi farklı sektörlere çözümler üreten pekçok şirkette çalışmış olan grafik tasarımcı Tuğba Gayret, ürettiği tasarım fikirlerini ve uygulamaları “Selected Works After 2000” (2000 Sonrası Tasarım Seçkisi) başlığı altında sanatseverler ile buluşturdu.

 

 

 

 

25 Haziran 2015 tarihinde özel bir sanat galerisinde verilen davet ile açılışı yapılan sergiyi çok sayıda ziyaretçi gezerek açılan deftere görüşlerini bildirdi. Beğeniye sunulan tasarımlar arasında; farklı konseptlerdeki afişler, kataloglar, logolar, dergi ilanları, broşürler, davetiyeler ve deneysel işler dikkat çekti. Halen akademisyen olarak çalışmalarını devam ettiren sanatçı, grafik tasarım, animasyon ve sanat tarihi alanlarıyla ilgili çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürmektedir.

 

1

 

Tuğba Gayret Kimdir?

 
Sanatçı, 1981 yılında Zonguldak’ta doğmuştur. Henüz kolej yıllarında pekçok farklı çocuk resim yarışmasını kazanmış ve yeteneği konusunda eğitimini sürdürme kararı almıştır. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi grafik tasarım Bölümü’nden 2003 yılında mezun olmuştur. 2010 yılında kendi kurduğu sanat stüdyosu ile çalışmalarını sürdüren Gayret, çalışıp deneyim kazandığı farklı sektörlerin ardından, 2011 yılında Ankara Üniversitesi Sanat Tarihi anabilim dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen kendisi aynı bölümde doktora tez çalışmasını sürdürmektedir ve akademisyen olarak araştırmalarına devam etmektedir.

 

2