Ankara’da ERSUN YANAL  rüzgarı esti!

Ankara’da ERSUN YANAL rüzgarı esti!
20 Nisan 2018 11:15

Bilimsel çalışma ve analizlerin futbol alanına yansıtılmasının öncülerinden Teknik Direktör Ersun Yanal, 19 Nisan’ da Ankara Üniversitesi BESYO öğrencileriyle buluştu. Söyleşinin yapıldığı amfiyi tıklım tıklım dolduran öğrencilerle son derece verimli bir sohbet gerçekleştiren Yanal, daha sonra gençlerin birbirinden akılcı sorularını cevapladı.

 

Deniz Karatepe/

 

PEKÇOK ÜLKEDEN DAHA YOĞUN BİR GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ

 

 

Özellikle Türkiye’ nin diğer ülkelere kıyasla çok daha yoğun bir “genç nüfus” a sahip olduğu ve sporun bu genç nüfusa bir yaşam biçimi olarak benimsetilmesiyle, ilerleyen yıllarda bilinçli, ahlaklı ve kendini güncellemeyi bilen spor adamları yetiştirilmesinin önünün açılabileceği konuları üzerinde duran teknik adam, ayrıca Türkiye’ nin en çok yabancı oyuncu oynatan ülke olduğuna da vurgu yaptı.

 

 

EN ÇOK YABANCI OYUNCU OYNATAN ÜLKELERDEN BİRİYİZ

 

 

Türkiye’ nin en çok yabancı oyuncu oynatan ülke olduğuna da vurgu yapan teknik adam, alt yapıdan sporcu yetiştirme konusunda yetersiz kalınmasını, ‘Spor değil; skor ön planda olunca sporcu yetiştirmek yerine sporcular yarıştırılıyor.’ sözleriyle özetledi.

 

 

YAPTIĞINIZ İŞLER AYNANIZDIR

 

 

Her alanda olduğu gibi futbolda da fikir ayrılıkları olabileceğini belirten Ersun Yanal, bunları toplum önünde tekrar tekrar tartışmak yerine, tutarlı olmayı yeğleyerek hiç kimseyi suçlamadan, yapılan çalışmaları kamuoyunun takdirine bıraktığını sözlerine ekledi.

 

 

ALMAK-SATMAK, BUNLAR ÇOK ÇİRKİN, SPOR ADAMLIĞINDAN UZAK SÖYLEMLER

 

 

Sorulan bir soruyu ‘ ‘90+3’ te hakem kötü bir karar verdi diyelim, maçı satmış mı oldu?’’ cümlesiyle cevaplayan tecrübeli teknik adam, ‘Sözü edilen, değerleri olan çok büyük bir camia. Almak-satmak bu kadar kolay bir şey mi? Bunu ağzınıza alıyorsanız birçok şeyin bedelini ödeyerek alırsınız!’ şeklinde konuştu.

 

 

PROJE TAKIMI ÜRETEMİYORUZ

 

 

Dernekler yasasına göre yönetildiklerini belirten Yanal, bunun yerine spor yasası çıkması durumunda kulüplerin skor dışında başka sorumluluklarla da donatılabileceğini ve böylece ‘proje takımı üretebilmek2 konusunda adımlar atılabileceğini sözlerine ekledi.

 

Yanal’ a, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülfem Ersöz, Dr. Öğr. Üyesi ve Ankara İl Hakem Kurulu başkanı Recep Sürhat Müniroğlu gibi isimlerin de yer aldığı söyleşi sonrası, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz tarafından bir de plaket takdim edildi. Öğrencilerin fotoğraf çektirme isteklerini de kırmayan Yanal, gençlerle bir süre daha sohbet edip fakülteyi gezdikten sonra Gölbaşı yerleşkesinden ayrıldı…

1 2 3 4 5