Ankara’da baskın seçim havası var!

Ankara’da baskın seçim havası var!
7 Şubat 2018 10:15

AKP’liler ‘erken seçim’ yok diyor ama… Ankara’da baskın seçim havası var

 

Emin Özgönül / Sözcü

15 Temmuz 2018’de Türkiye’nin hem genel seçim hem de Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru yol alacağı konuşuluyor.

 
CHP kurultayının ardından Ankara kulislerinde ”Baskın seçim” iddiaları yeniden gündeme geldi. AKP kurmayları “Seçim zamanında yapılacak, erken seçim yok” dese de özellikle darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz 2018 pazar günü için, Türkiye’nin hem genel seçim hem de Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru yol alacağı konuşuluyor.

 

 

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce de bu yıl baskın seçim olabileceğini belirterek, “CHP kurultayı soması bu ihtimal arttı, parti kendisini yenileyemedi. Cumhurbaşkanı adayımız bile belli değil, geç kaldık. Bu ortamda bir baskın seçimle karşılaşabiliriz” dedi.

 

Bu iddiayı ilk olarak SP lideri Temel Karamollaoğlu dile getirmiş ve “Hükümet erken değil, baskın seçim yapacak” demişti. Normal şartlarda yerel seçimin 24 Mart 2019’da, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin de 3 Kasım 2019 tarihinde birlikte yapılması öngörülüyor.

 
AKP-MHP İTTİFAKI…

 
Ancak anayasanın 67. maddesinde “Seçim kanunlarındaki değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yü içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz” hükmü bulunuyor. Bu durumda da AKP ile MHP’nin ittifak için seçim kanunu değiştirme planı zora giriyor.