Ankara’da barış mitingi öncesinde patlama!

Ankara’da barış mitingi öncesinde patlama!
10 Ekim 2015 15:52

Ankara’daki ‘Barış Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıdan acı haberler gelmeye devam ediyor.

 

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 86 kişi olarak açıkladı.  Yaralı sayısı ise 186.

 

 

ADLİ TIP DOLDU

 

 

Cesetler Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Otopsilere başlandı. Şu anda hastanelerde bulunan cesetlerin üzerinde ön inceleme yani ölü muayeneleri yapılıyor. Bu cesetlerde klasik otopsi için morga kaldırılacak.

 

 

MORG DOLDU YENİ MORG KURDUK

 

 

Ancak Ankara Adli Tıp cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ek Adli Tıp Merkezi oluşturuldu. Hastanelerde bulunan cenazelerde otopsi için burada toplanacaklar. Cenaze sayısı fazla, otopsi doktorlarımız yetmediği için ihtiyaç doğdu. İstanbul Adli Tıp Kurumundan takviye doktor geliyor.

 

 

KESİN OLMAMAKLA BİRLİKTE İKİ CANLI BOMBA

 

 

Kesin olmamakla birlikte iki canlı bomba üzerinde duruyoruz. Tanınmayacak halde olan cenazelerin hepsine DNA testi yapılacak tabii bu da biraz zaman alacak. Ancak kimlik teşhisi için DNA yapılması gerikiyor. “

 

 

KİMLİK TESPİTİ İÇİN POLİS PARMAK ARADI

 

 

Ankara‘da yaşanan patlamayı iki ayrı canlı bombanın gerçekleştirdiği tespit edildi. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tesbit edebilmek için polis ve adli tıp görevlileri yaklaşık bin 500 metre alana yayılan ceset parçaları arasında kopan parmak aradı. Parmaklardan alınan izleri polis kayıtlarında eşleşirse canlı bombaların kimlikleri tespit edilebilecek.
Nurettin KURT/ HÜRRİYET