Ankara’da 100 öğretmen gözaltında

Ankara’da 100 öğretmen gözaltında
20 Aralık 2014 15:04

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu ve Eğitim-İş üyelerinin Ankara’daki eylemine polis müdahale etti.

 

Ankara Tandoğan Meydanı’nda Eğitim İş Sendikası tarafından düzenlenen “Yatağan’dan Tandoğan’a Laik Eğitim Ve Emeğe Saygı İçin Yürüyoruz” eylemine polis gazlı ve tomalı müdahale etti.

 

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve 100’den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

 

0a0c8c06c2a6df50_480x270

 

17 Aralık sürecini protesto eden ve Yatağan’da başlatılan ‘Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü’ne destek veren Eğitim-İş Sendikası üyeleri Tandoğan Meydanı’nda toplandı. Toplanan üyeler Kızılay Güvenpark’a yürüyerek orada basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet güçlerinin izin vermemesi üzerine gruba TOMA ve biber gazı ile müdahale edildi. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve 100’den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

 

CHP’LİLER EMNİYET’TE

 

Yapılan müdahale sonucunda CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, İl Başkan Yardımcıları Elif Doğan ve Sercan Çığgın, CHP PM üyesi Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ankara Milletvekili İzzet Çetin, B. Şeh Bel. Mec. Üyesi Hüseyin Kaya, Gölbaşı İlçe Başkanı Ümit Atak, biber gazına ve tazyikli suya maruz kaldı.

 

CHP İl Başkanı Necati Yılmaz, İl Yöneticileri Elif Doğan ve Sercan Çığgın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve CHP üyesi avukatlar gözaltına alınanlara destek için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitti.

 

 

d1becd5d4c767314_480x270