Ankara Valiliği, ‘gözaltında kelepçeli ölüm’ haberini doğruladı

Ankara Valiliği, ‘gözaltında kelepçeli ölüm’ haberini doğruladı
12 Şubat 2015 14:10

Ankara’da eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz’ın trafik polisiyle yaşadığı sözlü tartışma sonrasında kelepçelenmesinin ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili Ankara Valiliği yazılı açıklama yaptı.

 

Açıklamada, “Ekip otosuna bindirildikten kısa bir süre sonra fenalaşan Yılmaz Koçyılmaz’ın kelepçesi çıkarılarak, o sırada olay yerinden geçmekte olan ambulansa nakledilmiş ve sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan ilk incelemede darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtilmektedir. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı” denildi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; “10.02.015 günü saat 15.00 sıralarında, kar yağışı ve kayan araçlar nedeniyle Ayaş-Ankara karayolu trafiğe kapanmış, trafikte bekletilen konvoyda bulunan Yılmaz Koçyılmaz aracından inerek yola devam etmek istemiş ve görevli polislerle tartışmaya başlamıştır, şahsın yola devam etmek için ısrarcı olması ve tartışmaya devam etmesi üzerine, şahıs, muhafaza altına alınarak ekip aracına bindirilmiştir. Ekip otosuna bindirildikten kısa bir süre sonra fenalaşan Yılmaz Koçyılmaz’ın kelepçesi çıkarılarak, o sırada olay yerinden geçmekte olan ambulansa nakledilmiş ve sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan ilk incelemede darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtilmektedir. Konu ile ilgili adlî ve idari soruşturma başlatılmış olup, merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”