Ankara Sürücü ve Ehliyet Kursları

Ankara Sürücü ve Ehliyet Kursları
18 Ocak 2021 15:27

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre gerekli şartları taşıyan her sürücü adayı ehliyet alabilir. Ehliyet alma süreci teorik ve direksiyon eğitimleri almakla başlar. Eğitim her ilde ve illerin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren sürücü kurslarında alınır. Ehliyet almaya karar verdiğinizde en yakınınızdaki sürücü kursuna kayıt yaptırmanız ve derslere düzenli katılmanız gerekiyor. Kurslardaki eğitim süreleri ve eğitimin içeriği aynı olmakla beraber bazı kurslar diğerlerine göre daha başarılı oluyor. Bu durum kurs eğitmenlerinin deneyimli ve usta olmalarına, en yeni eğitim metotlarının uygulanmasına ve kullanılan araç gereçlerin son teknoloji ürünleri olmasına bağlıdır. Ankara sürücü kursları bu özellikleriyle Türkiye ortalamasının üzerinde başarı sağlamaktadır. Bu başarı sadece sınavlarda gösterilen üstün başarıyla da sınırlı değildir. Ankara sürücü kurslarından eğitim alarak ehliyet alanlar trafikte de en dikkatli ve güvenilir sürücülerdir. Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti olan Ankara’da her alanda olduğu gibi eğitim alanında da bir ciddiyet ve disiplin hâkimdir. Bu sürücü kursları için de geçerlidir.

 

 

Bugün başkentimiz olan Ankara daha önceleri de birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk kuruluş yıllarının insanlık tarihi kadar eski olduğu düşünülüyor. Bilinen tarihi ise Hititler döneminden başlıyor. Hititler, Frigler, Lidyalılar, Galatlar ve Perslerden kalma tarihi kalıntılar kentin tarihini yansıtıyor. Uzun yıllar Bizans İmparatorluğunun hâkimiyetinde kalan Ankara, Malazgirt Meydan Muharebesi sonrasında Türklerin eline geçmiştir. Daha sonra Selçuklular, Moğollar, İlhanlılar, Osmanlılar tarafından yönetilen Ankara son olarak Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti olmuştur.

 

Daha önce küçük ve yoksul bir kent iken Cumhuriyetle birlikte büyümüş ve modern bir kent haline gelmiştir. Ankara’nın gri bir kent olduğu tamamen yanlıştır. Kültürel zenginliği ve kendine özgü eğlence anlayışıyla canlı ve hareketli bir sosyal yaşamı vardır. Gezilip görülmesi gereken yerlerin az olduğu görüşü de yanlıştır. Yeşil alanları yanında gezilip görülesi tarihi mekânları ve müzeleri kente büyük zenginlik katmaktadır.

 

Çeşitli uygarlıkların izlerini taşıyan Anakara Kalesi, 19. Yüzyıldan kalan 250 yapının bulunduğu Hamamönü, Karain Mağarası, Çatalhöyük, Alacahöyük gibi kazı alanlarından getirilen tarihi eserlerin bulunduğu Anadolu Medeniyetleri Müzesi, cazibe merkezi olarak düşünülen ve sanayi temalı Rahmi M. Koç Müzesi görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Ankara’da gezilip görülmesi gereken yerlerin en başında ise Anıtkabir gelir. Barış Parkı ve Anıt Bloku olarak iki bölümden oluşan komplekse Aslanlı Yoldan geçilerek gidilir. Hemen yılın her ayında milyonlarca vatandaşımız Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e bağlılığını gösterir. Günlük yaşamın, ticaret ve alışverişin merkezi Kızılay Meydanıdır. Sakarya Caddesi, Tunalı Hilmi, Karanfil sokak, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Gençlik Parkı, Mogan Park, Atakule, Gökse Parkı, Atatürk Orman Çiftliği şehrin eğlence ve sosyal yaşam merkezidir.

 

Ayrıca Roma Hamamı, Estergon Kalesi, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kocatepe Camii, Augustus Tapınağı, Hacı Bayram Camii, II. TBMM Binası, Kurtuluş Savaşı Müzesi görmeden geçemeyeceğiniz yerlerdir. Yakın tarihimize ışık tutan Ulucanlar Cezaevi Müzesi de 2010 yılında ziyarete açılmıştır. Ankara ehliyet kursları da böylesi bir kentte eğitim vermenin ayrıcalığını yaşamaktadır.

 

Ankara ehliyet kurslarına katılıp ehliyet almanız için en gerekli şartlardan biri ilkokul mezunu olmaktır. Bunun dışında yaş şartı da vardır. M, A1, B1 sınıfı ehliyet almak için 16 yaş sınırı vardır. 18 Yaşını dolduranlar A2, B, BE, C1, C1E, F, G sınıfı ehliyet alabilir. C, CE, D1, D1E için yaş şartı 21, D ve DE sınıfı ehliyet için ise 24 tür. Bazı sınıflar için deneyim şartı da vardır. Ehliyet almak için öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri kurs merkezlerinden de öğrenebilirsiniz.

 

https://www.surucukurslari.com/