Ankara Büyükşehir dolmuşçu esnafına şeffaf panel uygulamasını başlattı!

Ankara Büyükşehir dolmuşçu esnafına şeffaf panel uygulamasını başlattı!
26 Ağustos 2020 18:47

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Başkent’teki taksilerde şeffaf panel uygulamasını başlatan Büyükşehir Belediyesi şimdi de dolmuş ve özel halk otobüslerinde bu uygulamayı hayata geçiriyor. Merkez ve Sincan’daki duraklarda hizmet veren toplam 2 bin 550 dolmuşa ücretsiz şeffaf kabin montajı başlatıldı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi COVID-19 salgını sürecinde aldığı önlemlere bir yenisini daha ekledi.

Halk sağlığını korumak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla geçtiğimiz haftalarda taksilere ücretsiz “şeffaf panel” uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, İl Hıfzıssıhha kararının ardından şimdi de dolmuş ve özel halk otobüsleri için şeffaf kabin uygulamasına geçti.

 

 

DOLMUŞLARA TAKILMAYA BAŞLANDI

 

Sincan ve merkezdeki 8 durakta toplu taşıma hizmeti veren toplam 2 bin 550 dolmuşa uygulanmak üzere şeffaf kabin montajlarına başlandı.

Cento Durağı’nda montaj işlemi başlatılan şeffaf kabinler ile ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, şu bilgileri paylaştı:

“Koronavirüs sürecinin başından beri insan odaklı bir mücadeleyi meslek örgütleriyle iş birliği halinde belediyeciliğin bütün alanlarına yayarak sürdürüyoruz. 1 Haziran’dan sonra başlayan kısmi normalleşme sürecinin bazı olumsuz sonuçlara dönüşmesi nedeniyle ilave önlemler aldık. Bunların başında 3 hafta önce arzu eden taksicilere Başkanımızın talimatı doğrultusunda koruyucu paravan uygulamasını başlatmıştık. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da minibüs, halk otobüsleri ve diğer toplu taşıma araçlarında sürücüyle yolcular arasına bir paravan konulması zorunluluk haline geldi. Sürecin olumsuzluklarından dolayı zaten ciddi ölçüde gelir kaybına uğrayan esnaf endişeye kapılacaktı. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş belediyenin imkanlarını seferber ederek, dolmuşlara ve halk otobüslerine de bu uygulamayı gerçekleştirmemizin talimatını verdi.”

11 çeşit tip araç bulunduğunu ve bu modellere uygun şekilde şeffaf kabin montajı yapılacağını belirten Koç, “Yolcu ve sürücü arasındaki iletişime, sese, para alışverişine mani olmayacak, seyir halinde trafiği sıkıntıya sokmayacak ve sürücüyü de yolcuyu da salgın transferinden koruyacak en ergonomik yapıyı oluşturmaya çalıştık” dedi.

 

 

DOLMUŞÇU ESNAFINDAN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a pandemi sürecinde ulaşım esnafına yönelik destekleri için teşekkür eden Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Büyükşehir Belediyemiz hiçbir şekilde maddi beklenti içerisinde olmadan bizlere bu kabin için yardımcı olarak bizi büyük bir külfetten kurtardı. 1 hafta içinde tamamlanması planlanan montaj çalışmaları sayesinde hem halkın sağlığını hem de esnafımızın sağlığını korumuş olacağız. Esnaf dostu Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz.”

Vatandaşların şeffaf panel uygulaması sayesinde daha güvenli şekilde hissedeceğini belirten dolmuşçu esnafı Taner Sağlam, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş sağ olsun. Zabıta Daire Başkanımız Mustafa Koç ve ekipleri pandemi süreci boyunca bizlere akaryakıt yardımının yanı sıra el dezenfektanı ve maske dağıtarak zaten destek oldu” derken, bir diğer dolmuşçu esnafı Çakır Karakoç, “Bize bu zorlu süreçte yardım eden bugün de şeffaf panel uygulamasını başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesinin esnafa yönelik bütçe dostu uygulamaları sayesinde rahat bir nefes aldıklarını söyleyen dolmuşçu esnafı Yılmaz Sanem de koronavirüs salgını nedeniyle hayata geçirilen koruyucu panel için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etti.