Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden muhtarlara özel uygulama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden muhtarlara özel uygulama!
2 Aralık 2019 11:07

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da bulunan bin 420 muhtar için mobil uygulama hayata geçirdi. “Muhtar Ankara” uygulamasıyla muhtarların belediyeye sorun ve taleplerini daha kolay iletmesi amaçlanıyor.

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara’da ilk kez hayata geçirilen “Muhtar Ankara” mobil uygulaması muhtarlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre ilçe sorunlarına daha hızlı ve kalıcı çözüm bulmak amacıyla yeni mobil uygulama başlatan Büyükşehir Belediyesi, muhtarlar için özel olarak tasarlanan “Muhtar Ankara”yı hayata geçirdi. Uygulamayı Ankara genelindeki bin 420 muhtarın da kullanması hedefleniyor.

 

 

‘SORUNLARINIZI DİREKT AKTARABİLİYORUZ’

 

 

Başkent’in kırsal kesimlerinde mahalle sorunlarıyla baş başa kalan muhtarlar, mobil uygulamanın hayata geçmesiyle tek bir tuşla sorunlarını Büyükşehir Belediyesi’ne daha hızlı şekilde ulaştırmaya başladı.

Mobil uygulamanın işlerini kolaylaştırdığını söyleyen Haymana Muhtarlar Dernek Başkanı Abdülkadir Beşkaya, “Ankara muhtarları adına öncelikle teşekkür ediyorum. Artık Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve daire başkanlarıyla direkt temasa geçebiliyor ve sorunlarımızı direkt aktarabiliyoruz. Bu güzel hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

‘HEMEN YANIT ALABİLİYORUM’

 

 

Mobil uygulama sayesinde sorunların kısa sürede çözümlenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Haymana Esen Mahalle Muhtarı Gazi Özgür ise şunları söyledi:

“Mansur başkan bizim için çok önemli olan bir uygulama başlattı. Bu mobil uygulama sayesinde dertlerimizi ve sıkıntılarımızı anında ve zamanında iletmeye başladık. Sorunlarımızı uygulama üzerinden yazarak, ilgili birimler ve yetkililerden hemen yanıt alabiliyorum.”