Ankara Barosu’nun Uluslararası Hukuk Kurultayı’ndan akılda kalanlar: Aç stajyerler ve yazım yanlışları!

Ankara Barosu’nun Uluslararası Hukuk Kurultayı’ndan akılda kalanlar: Aç stajyerler ve yazım yanlışları!
12 Ocak 2020 16:25

Ankara Barosu tarafından bu yıl 11. düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı 9 Ocak 2020 Perşembe günü başladı ve 11 Ocak 2020 Cumartesi günü yapılan 9 ayrı oturumla devam etti.

 

 

“İnsan Hakları ve Hak Savunuculuğu” konulu 11. Uluslararası Hukuk Kurultayı, Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kurultayda, Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan ve CHP Ankara Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Levent Gök açılış konuşmalarını yaptı.

235

 

İki senede bir yapılan hukuk kurultayı bu sene olumsuzluklarla anıldı. Stajyer avukatların katılımının zorunlu tutulduğu kurultayda, stajyerlere yemek verilmemesi eleştirildi.

Sabahtan akşama kadar otelde kalmak zorunda olan stajyer avukatlar tüm oturumları aç bir halde takip etmeye çalıştı. Otelde kendi olanaklarıyla yemek isteyenlere çıkan fiyat ise 100 TL.

Kurultayda tepki çeken bir başka konu da sahneye yerleştirilen afişlerdeki yazım yanlışı oldu.

“Ankara Barolar Birliği Uluslararası Hukuk Kurultayı’ sözünün “ANKARA BAR ASSOCIATION  XI. INTERNATIONAL CONGRESS” şeklinde yazılması gereken İngilizcesi “ANKARA BAR ASSOCITION  XI. INTERNATIONAL CONGRESS” olarak yazıldı.

 

Ankara Barosu’nun Uluslararası Hukuk Kurultayı stajyer avukatlara yemek verilmemesi ve afişlerdeki yazım yanlışıyla başlayıp son buldu.

 

231