Ankara Barosu’nda HDP krizi patlak verdi!

Ankara Barosu’nda HDP krizi patlak verdi!
3 Mayıs 2016 12:28

Ankara Barosu Seçimleri yaklaşırken neredeyse genel kurul sonucunun belirlendiği Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSAG) ’nun 12 Temmuz’da yapılacak önseçimleri öncesinde yarış kızışıyor.

 

 

 

Ön seçim aday adaylarından Av. Zafer Günal’ın, grup dışından HDP’ye yakın kanadın desteğini alması demokratik sol görüşte olan avukatlar arasında ciddi rahatsızlığa yol açtığı adliye koridorlarında konuşuluyor. DSA gibi Cumhuriyetçi, Sosyal Demokrat ve Atatürkçü bir grubun önseçimlerine farklı dünya görüşündeki yapıların müdahil olması, kaygı yaratıyor.

 

 

Bu arada, geçtiğimiz seçimlerde yönetim kuruluna 3 üye vermiş bulunan alt topluluklardan biri olan ve Av. Günal ile seçim ittifakı yaptığı söylenen Diren DSA’nın dönem sözcülüğüne Av. Ömer Ata getirildi. Av. Ata’nın, keskin bir HDP’li olduğu ve Demokratik Sol değerler ile ciddi çelişkilerinin bulunduğu biliniyor. Önceki dönem genel kurulda 5. Sıraya kadar gerileyerek tarihinin en ağır seçim yenilgisini alan Çağdaş Avukatlar Grubu’nun doğal temeli ÇHD Genel Başkanı başkanı olan Av. Selçuk Kozağaçlı’ nın da Av. Zafer Günal’a destek verdiği gelen bilgiler arasında.

 

 

Grubun ilk toplantısında mevcut başkan Av. Hakan Canduran’a karşı divanın ve seçim yürütme kurulunun belirlenmesinde ittifak yapmış olan diğer aday adaylarının bir kısmının da Av. Zafer Günal’ın başkan adaylığında birleşecekleri de kulislerde konuşulanlar arasında. Tam da bu noktada, mevcut başkan yardımcısı Av. Seçkin Arıkan’ın ve özellikle ulusal devlet, üniter devlet konularında hassasiyetleri bilinen Av. Erol Aras ile Av. Recai Görgülü’nün nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

 

 

İzHaber

 

http://www.izhaber.net/gundem/ozel-haber/9085/