Ankara Adliyesi’nde iki kadın avukatın darp edildiği iddiası Meclis gündeminde!

Ankara Adliyesi’nde iki kadın avukatın darp edildiği iddiası Meclis gündeminde!
16 Kasım 2018 12:45

Ankara Adliyesinde iki kadın avukatın bir polis ve mübaşir tarafından darp edilmesi ve hakarete uğraması iddiası sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

 

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen avukatların kamu adına ve yararına çalıştıklarını kaydederek “Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görevini yapan bir avukata saldıran bu polis kimdir? Kim ya da kimlerin talimatı ile bu saldırıyı gerçekleştirmiştir?” diye sordu.

 

 

Önergesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından 9 Kasım’da görevlendirilen avukat Fadime Eymir’in, duruşma salonu önünde bir polis tarafından sözlü hakarete maruz kaldığını ve darp edildiğini ifade eden Antmen “Bu olayın üzerine konu hakkında görüşmek için duruşma salonuna girmek isteyen Avukat Hakları Merkezi üyesi avukat Büşra Pamukçu’ya da izin verilmediği ve Pamukçu’nun da bir mübaşir tarafından darp edildiği ortaya çıkmıştır. Avukatlar kamu yararına çalışmakta ve kamu adına görev yapmaktadırlar. Yargının üç ayağından biri olan avukatlara yapılan bu saldırı aslında yargıya ve hukuka yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP’li vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görevini yapan bir avukata saldıran bu polis kimdir? Kim ya da kimlerin talimatı ile bu saldırıyı gerçekleştirmiştir?

– Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa bahsi geçen soruşturma ne aşamadır? Soruşturmayı kimler yürütmektedir?

– Avukat Fadime Eymir’in darp edilmesi ile ilgili sorgu hakiminin yanına gitmek isteyen ancak kendisine izin verilmeyen Avukat Büşra Pamukçu’yu darp eden mübaşir ve görevli kimdir? Bu olayı sorgu hakiminin isteği üzerine mi gerçekleştirmişlerdir? Bu kişiler hakkında idari ve hukuki soruşturma başlatılmış mıdır?

– Avukatların mesleklerini özgür ve güvenli bir şekilde yerine getirmeleri ve bu tip olayların bir daha yaşanmaması için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?