Anıtkabir’de şok anlar!.. Nöbet tutan asker bir anda!..

Anıtkabir’de şok anlar!.. Nöbet tutan asker bir anda!..
29 Mayıs 2016 13:40

Başbakan Binali Yıldırım, 65’inci Hükümet üyeleriyle beraber Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

 

Yıldırım ve hükümet üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesini ziyaret etti. Yıldırım, başbakan yardımcıları ve bakanlar daha sonra mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanların Misak-ı Milli Kulesi’ne geçişi sırasında Anıtkabir merdivenlerinde nöbet tutan askerlerden biri baygınlık geçirdi. Askere ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı.

 

BAYILAN ASKERE İLK MÜDAHALE SAĞLIK BAKANI AKDAĞ’DAN

 

Başbakan Yıldırım, 65’inci Hükümet üyeleriyle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Başbakan Yıldırım’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Yıldırım başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirerek, Misak-ı Milli Kulesi’ne yürüdü. Başbakan Yıldırım, başbakan yardımcıları ve bakanların Misak-ı Milli Kulesi’ne geçişi sırasında Anıtkabir merdivenlerinde nöbet tutan askerlerden biri baygınlık geçirerek yere düştü. Başbakan Yıldırım, yürüyüşü durdururken, baygınlık geçiren askere ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. Askere yapılan müdahalenin ardından Yıldırım ve beraberindeki bakanlar Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başbakan Yıldırım, Misak-ı Milli Kulesi’nden ayrıldıktan sonra basın mensuplarının baygınlık geçiren askerle ilgili sorunu yanıtlayarak, askerin tansiyonunun düştüğünü söyledi. Yıldırım, ayrıca askere ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Akdağ’ın yaptığını bildirdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: GAYRETİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN BARIŞ, HUZUR, REFAH İÇİNDE YAŞADIĞI TÜRKİYE İÇİN

 

Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladıktan sonra Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 65’incü Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Milletimizin iradesiyle Türkiye’yi yönetme görevini üstlenmiş cumhuriyet hükümeti olarak ülkemizi yüceltmeye, büyütmeye, milletimizin itibarını artırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirmenin verdiği güven, şevk ve heyecanla ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış, huzur, refah içinde yaşadığı itibarlı bir Türkiye içindir. Türkiye’yi kardeşlik, dayanışma, birlik ve bütünlük üzerinde güçlendirmenin, demokratik standartları ileri seviyelere ulaştırmanın mücadelesini sürdüreceğiz. Ortak hedefimiz ülkemizi dünyanın en saygın ve en güçlü ülkelerinden biri kılmaktır. Bu vesileyle sizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun”

 

 

Kaynak: Bahar DEMİREL / ANKARA (DHA)