Animasyon Filmleri Hakkında Tanıtım ve 1-2 Popüler Animasyon Filmleri

Animasyon Filmleri Hakkında Tanıtım ve 1-2 Popüler Animasyon Filmleri
31 Mayıs 2019 11:14

Animasyon filmleri genci yaşlısı çocuğu demeden birçok kitlenin ilgisini çeken bir film türüdür.

 

 
Animasyon Filmlerini Bu kadar İlginç Kılan Nedir ?

 
Şüphesiz ki animasyon filmlerinde ses ve görsel efektleri oldukça ön plandadır. Bunların ne kadar kaliteli olduğunu aslında filmin izlenme oranı göstermektedir. İyi bir animasyon filminde ses ve görüntü kalitesi en yüksek seviyede olmalıdır.

 
Birçok bütçe ayrılan animasyon filmlerinde maalesef görüntü ve ses yetersizliği olduğunu zaman zaman görebilmekteyiz. Bu da aynı yapımcının daha sonraki bir animasyon filminde izleyici için bir ön yargı oluşturabilmektedir.

 

 

Animasyon Filmlerini Sadece Çocuklar mı Tercih Ediyor ?

 
Animasyon filmleri özellikle çizgi film seven tüm insanların tercih ettiği bir film türüdür. Kaliteli bir animasyon filmini dört gözle bekleyen birçok yetişkin mevcuttur. Aynı zamanda ailenizle de rahatça izleyebileceğiniz bir tür olması sebebiyle de çok fazla tercih edilmektedir.

 
Animasyon Filmlerine Bu kadar Hayran Olunmasının Sebepleri Nelerdir?

 
Animasyon sektörü geçtiğimiz yıllarda hızla büyüyen gelişen bir sektör olmuştur. Birçok kaliteli iş izleyiciler ile buluşmuştur. Birçok yetişkin bazı animasyon filmlerini hayranlıkla takip etmiştir. Her geçen gün artan teknoloji ve izleyici ihtiyaçları farklı animasyon konularının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Zaman zaman duygusal içerikli animasyon filmlerini bile görmek mümkün. Buda izleyici karşısında tam not alan bir durumdur. Hem duygusal yapımları hem de çizgi filmleri seven kişilerin hayranlığı daha da artmaktadır.

 

 

Animasyon Filmleri Neden Yüksek Bütçeli Oluyor ?

 
Animasyon normalde çok pahalı bir sektördür. Buna görüntü ve ses kalitesi de eklendiğinde karşımıza çok yüksek bütçe rakamları çıkabiliyor. Her karakterin tek bir hareketini canlandırmak bile öylesine zordur ki bunu tüm filme yayacak olursak bu tür filmlerin neden bu kadar yüksek bütçeli olduğunu anlamak hiç de zor olmayacaktır.

 

 

Animasyon Filmlerinde Öne Çıkan Belli Başlı Ülkeler Var mıdır ?

 
Animasyon denilince birçok insanın aklına Disney gelmektedir. Çocukluğumuzdan beri Disney karakterleri hepimiz için farklı bir yerde olmuştur. Japonya da son yıllarda animasyon sektörüne oldukça fazla imzalar atmıştır.

 

Mutlaka İzlenmeli Diye Adlandırılan Animasyon Filmleri Hangileridir?

 
Her insanın beğenisi ayrı olabilmekte, zevkleri çok değişkenlik gösterebilmektedir. Buna rağmen bazı filmler birçok kişi için aynı duyguyu barındırmaktadır. Hemen hemen herkesin beğenisini kazanan ve mutlaka izlenmeli dediğimiz birkaç yapım hakkında aşağıda belirtmek isteriz.

 
Sitede üye olup beğeni ile izleyeceğiniz birden fazla animasyon türünde film mevcut. Görüntü kalitesi ile internette film izlemek sizin için ayrı bir zevk haline dönüşecektir. Buz Devri, buzul çağının dünyayı etkisi altına aldığı dönemde hayvanların hayatta kalma mücadelesini konu alan bir animasyon filmi. Mamut, rakun, kaplan bir araya gelerek sevimli bir üçlü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sevimli üçlü bir bebek buluyor ve bu bebeği insanlara sağ salim ulaştırarak hayatını kurtarmayı amaçlıyorlar.

 

 

Filmde son derece ilgi çeken görsel ve ses efektleri kullanılmış. Eleştirmenlerden tam not alan film başta özellikle yetişkin seyirciye sıkabilir düşüncesi ile ön yargı oluşturmuş ancak izleyen kişilerin mutlaka devamı da çekilmeli düşüncesini barındırdığı bir film olmuştur. Yapımcılar da izleyicilerin bu beklentisini boşa çıkarmamış ve filmin devamı da kısa süre de izleyici ile buluşmuştur. Aslan Kral, Afrika’nın vahşi doğasında dünyaya gelen yavru bir aslanın hikayesini anlatmaktadır. Ormanın egemenliği babasına aittir ve babası yaşlandığından krallık tacını yavru Simba alacaktır. Simba’nın krallık tacını alabilmesi için zorlu bir eğitim süreci onu beklemektedir. Dünyanın acımasızlığı ve vahşiliği karşısında hayatta kalma çabası filmin duygusal olmasına sebep olmaktadır. Hem duygusal yapımlardan hem de çizgi filmlerden hoşlananlar için ideal bir film olmuştur. Müzikleri ile de izleyicilerden tam not almış ve filmin
müziklerini yapan kişiye Oscar ödülü kazandırmıştır.

 
Film için oldukça yüksek bir bütçe ayrılmış, duygusallığı sebebiyle çocukların sıkılacağını düşünen eleştirmenler yanılmış, film izleyen küçük seyircileri içinde tam not almıştır. Filmin devamının çekilmesini beklen izleyiciler bu konuda hüsrana uğramış yapımcılar bu film için tek bir bölümün yeterli olduğunu düşünmüş ve devamı da gelmemiştir. Animasyon filmleri genelde seri halinde çekildiğinden bu filmin izleyicileri bu konuda hayal kırıklığına uğramıştır. devamı: https://www.dolufilmizle.com/