Angela Merkel huzur ve güven için oy istedi

Angela Merkel huzur ve güven için oy istedi
11 Eylül 2013 08:12

Almanya’da 22 Eylül tarihinde yapılacak  genel seçimlere 10 gün kala Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU)’lu Almanya Başbakanı  Şansölye Angela Merkel halkın oylarını kazanmak  için seçim kampanyalarına hız verdi. 

 

 

Baden Württemberg Eyaletin Freiburg kenti yakınında Rust kasabasında bulunan  ülkenin en büyük eğlence  parkı Avrupaparkın “Dome” salonunda 1500 kişiye yaklaşık bir saat konuşan başbakan Merkel ayakta karşılandı. Giyim tarzıyla eleştirilere hedef olan başbakan Merkel, Avrupa parkına  yine klasik giyim tarzıyla geldi. Şansölye üzerinde siyah ayakkabı, pileli siyah paltolon, gri top üzerine spor mor renkli  ceketiyle dikkat çekti. Program eyalet CDU teşkilat başkanı Thoma Strobl, Lahr CDU milletvekili Peter Weiss ve bölge teşkilat üyelerin konuşmalarıyla başladı. Eyalet CDU üyeleri konuşmalarında eyalet iktidar partisi Yeşiller ve Sosyalist Partisi (SPD) olumsuz eleştirdi. CDU üyeleri Türk kökenli Yeşiller Parti eşbaşkanı Cem Özdemir’in izlediği politikayı eleştirip “artık yeşiller ve Sosyalist koalisyonunu silip, süpürmenin zamanı gelmiştir. Bu iki partiyle eyalet giderek daha çok borçlandığı, eyaleti borç batağından ancak CDU kurtarır. Borçlardan kurtulmak dayanıklı, güçlü bir eyalet için 22 eylül’de CDU kazanmalı” diye seçmene mesaj gönderdi.

 

BAŞBAKAN MERKEL DÜNYA BİZİ KISKANIYOR

 

Başbakan Angela Merkel’in bir saat süren konuşmasında ekonomisi sağlam güçlü, huzurlu, güvenli bir Almanya  ve Avrupa için 22 eylül tarihinde her iki oyunuzu CDU için kullanmanızı istiyorum dedi. Şansölye Merkel konuşmasında  çoğu ülkelerde zorluklar yaşandığını hatırlattı. Başta Suriye’de yüz binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın  ülkeyi terk etmek istediğini ve kimyasal gaz kullanıldığını söyledi. Almanya’da din, ifade ,basın, seyahat  özgürlüğü , demokrasi var. Almanya’ya 500 milyondan fazla insan güveniyor, bizi örnek alıyor. Bunun için piyasa ekonomisi güçlü bir Almanya Avrupa için çok önemli. Dünya bizi kıskanıyor. Bu bizim politikamız. “Euro” para birimi hepimizi güçlü kılıyor. Euro ülkeleriyle karşılıklı dayanışma içinde olmalıyız, birbirimizi desteklemeliyiz . Ancak beraber böyle büyüyebiliriz “Euro” hepimize istihdam ve refah getiriyor. Her insanın bir geleceği yaşam tarzı  beklentileri var. Ekonomisi sağlam, çocuklarımız ve torunlarımızın geleceği  güçlü, huzurlu bir Almanya için 22 eylül seçimlerinde her iki oyunuzu CDU için kullanmanızı istiyorum diye konuştu. Muhalefiti eleştirmeden konuşan başbakan Merkel  beni tanıyorsunuz küçük şirketlerin güçlenmesi, ekonomisi sağlam, vergilerde eşitlik sağlanması için geleceğe daha iyi bir Almanya bırakmak için CDU’ya oy vermelerini istedi. Avrupa parkında yapılan seçim kampanyasında “Almanya için beraber başarılı olalım” sloganıyla salonu tıklım, tıklım dolduranlar ellerinde “Angie” yazılı pankartlarla başbakan Merkel’e sevgi gösterisinde bulundu. 2005, 2009 seçimlerini kazanan Angela Merkel 22 eylül’de yapılacak  seçimlerde üçüncü kez başbakan seçilmek istediğini ifade etti.