Anayasa değişikliği teklifinde 11. madde kabul edildi!

Anayasa değişikliği teklifinde 11. madde kabul edildi!
14 Ocak 2017 10:39

Anayasa değişikliği teklifinin 11. maddesi 341 “Evet” oyuyla kabul edildi.

 

 

 

 

AKP ve MHP ortaklığında Meclis’e getirilen 18. maddelik anayasa değişikliği teklifinin, TBMM ve cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesini düzenleyen 11. maddesi oylandı.

 

 

Düzenleme 341 “Evet” oyuyla kabul edildi. Maddede 483 milletvekili oy kullandı. Oylar 314 kabul, 134 ret, bir çekimser, 5 boş ve 2 geçersiz şeklinde gerçekleşti.

 
Düzenleme ne içeriyor ?

 

11. maddeyle, TBMM üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. Bu halde TBMM genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılacak. Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, TBMM genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılacak.

 
‘Seçim’ maddesi

 

Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilecek. Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam edecek. Bu şekilde seçilen Meclis ve Cumhurbaşkanının görev süreleri de 5 yıl olacak.