Amerikalı turistler rezervasyonları iptal etmiyor

Amerikalı turistler rezervasyonları iptal etmiyor
11 Ekim 2017 09:43

ABD ile yaşanan vize krizinin yankıları devam ediyor. Türkiye ve ABD’den konuyla ilgili karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ederken, Amerikalı turistlerin henüz çok büyük rezervasyon iptallerine gitmediği öğrenilidi. ABD vatandaşlarının bun tavrı krizin çok uzun sürmeyeceği şeklinde yorumlandı.

 

 

Amerkanınsesi.com haber sitesinde yer alan habere göre; ABD ve Türkiye’nin karşılıklı vizeleri askıya alma kararı en çok siyasetle hiç ilgisi olmayan iki ülke vatandaşlarını etkiledi.

Yıllardır ABD’yle Türkiye arasında başta eğitim, sanat, kültür ve ticaret olmak üzere kurulan köprüler, iki ülkenin aldığı son kararla büyük zarar gördü.

 

 

ABD, almış olduğu son kararda Türk vatandaşlarına vize yasağı getirmedi. Yalnızca Türkiye’deki temsilciliklerinden Türk vatandaşlarına sağladığı göçmen olmayan vize uygulamalarını askıya aldı. ABD bir şekilde Türkiye dışındaki temsilciliklerinde Türklere göçmen olmayan vize verilmesinin yolunu tamamen kapatmadı.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle aldığı kararda ise ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından alınan kararın neredeyse aynı cümleleri kullanıldı. ABD vatandaşlarının kapıda ve elektronik olarak aldığı vizelerin tamamının askıya alındığı açıklandı.

 

 

AMERİKALILAR TÜRKİYE’YE GİREMEYECEK

 

 

İki ülkenin uyguladığı farklı vize politikaları yüzünden alınan bu kararlar sonrasında Amerikan vatandaşlarının nerdeyse tamamına Türkiye’ye giriş yasağı getirildi.

Bu karar sonrasında Türkiye’ye girişte verilen çoğunlukla tek seferlik ve kısa süreli vizeler nedeniyle Amerikan vatandaşlarının ülkeye yeniden girişi engellenmiş oldu. ABD ise şimdiye kadar Türk vatandaşlarına verdiği yüzbinlerce uzun süreli vizenin iptali yönünde bir karar almayıp daha önce vize almış Türk vatandaşlarının ülkeye girişine herhangi bir kısıtlama getirmedi.