Amerika’da İngilizce öğrenmenin maliyeti nedir?

Amerika’da İngilizce öğrenmenin maliyeti nedir?
8 Ekim 2018 09:10

Yabancı dil konusunda hepimizin bildiği ve ara sıra tekrar ettiği bir söz vardır: “Dil konuşulduğu yerde öğrenilir”.Gerçekten de dil öğrenme konusunda bu kadar doğru bir söz olamaz. Ülkemizde neredeyse herkesin yabancı dil eğitimi almasına rağmen yetkin bir şekilde yabancı dilini kullananların sayısının azlığı bu sözün ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.

 

 

 

Bununla birlikte, bu sözü şiar edinip İngiltere, Amerika, Kanada gibi İngilizcenin ana dil olarak kullanıldığı ülkelerin yolunu tutanlar da az değildir. Benzer şekilde bu ülkelerdeki yabancı dil eğitim sektörlerinin de büyük endüstriler olması hiç şaşırtıcı değildir. Bununla birlikte Amerika’daki İngilizce eğitim sektörü son yıllarda stratejik pazarlamanın önem kazandığı son derece rekabetçi bir nitelik kazanmıştır.

 

Amerika’ya giden öğrencilere bakıldığında maddi durumu iyi olanlardan orta üst gelir grubuna dahil olan öğrencilere kadar geniş bir spektrumun olduğu görülmektedir. Bunların yanı sıra hem çalışıp para biriktirmiş olan veAmerika’ya gittikten sonra orada da çalışmaya devam eden profesyonellerinin de sayısı az değildir. Yaş olarak bakıldığında ise İngilizce eğitimi talep eden öğrencilerinağırlıkla yirmili yaşların başı ile otuzlu yaşlararasında olduğu görülmektedir.

 

Asıl konuya gelirsek:Dil Eğitimini Amerika’daAlmanın Maliyeti

 

Maliyetlerde en önde gelen faktör seçilecek İngilizce dil okuludur. Dil okulu eğitim ücreti okullara göre ciddi bir şekilde değişiklik göstermektedir. Amerika Dil Okulları 2018 veya güncel fiyatlarını öğrenmek için tıklayınız https://maylaabroad.com/fiyat-listesi/Tipik bir dil okuluna giden bir öğrenci aylık 700 ile 2000 dolar arasında bir para ödemektedir. Bununla birlikte, bazı okullar 600 doların altında bir ücrete dahi dil eğitimi verebilmektedirler. Fakat bu okullar genellikle Amerika’ya girmek ve çalışmak için bir araç olarak kullanılmaktadırlar. Bu okullar vasıtasıyla öğrenci vizesini alan kişiler Amerika’ya gittikten sonra tam zamanlı olarak çalışıppara kazanmakta ve aralıklarla derslere devam etmektedirler.

 

En çok pazarlaması yapılan Amerika İngilizce dil okulları olan Kaplan International English, EC English, Stafford House International, aylık 1100 dolar ile 2000 dolar arasında bir ücret istemektedirler. Bu ücretle öğrenci haftada 18-25 arası saat eğitimi 10-18 öğrencilik sınıflarda alma hakkına sahip olmaktadır.

 

Bu bilinen büyük dil okullarına kayıt yaptıran öğrenciler F1 öğrenci vizesi alamama korkusu ile hareket edebilmektedirler. Amerika Birleşik Devletlerine gelmek isteyen tüm öğrenciler yasal olarak ikamet edebilmek için F1 öğrenci vizesi almalarını sağlayan bir sponsora sahip olmak zorundadırlar. Amerika’nın göçmen kuralları son derece katı olduğu için birçok öğrenci doğal olarak F1 vizesi alamama endişesini taşımaktadır. Sonuç olarak, Kaplan International English, EC English gibi global kurumlar bu endişeyi hafifletmede doğal tercih olarak görülmektedirler.

 

Sözün özüne gelirsek,Amerika’da dil eğitimi almayı düşünüyorsanız okuyacağınız dil okulunu seçmeden önceden önce iyice düşünmelisiniz.

 

Daha fazla bilgi için ; Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İzmir, Denizli ve İstanbul ofisleri ile Amerika dil okulları, Üniversite , Lise , Master , Mba, Sertifika Programları ve vize hizmetleri konusunda sizlere ücretsiz yurtdışı eğitim konusunda hizmet vermekten mutluluk duyacaktır.