Amazon Cevizi ve özellikleri

Amazon Cevizi ve özellikleri
2 Mart 2019 17:58

Yaklaşık kırk metre yüksekliğe sahip ağacın en üst kısmında yetiştiği ifade edilen amazon cevizi pek çok insanın ilgisini çekmeyi başaran ürünler arasında yer alır.

 

 

 

Brezilya cevizi olarak da bilinen amazon cevizinin yetiştiği ağaçların boyunun atmış metreye kadar çıktığı belirtilir. Bu ve bunun gibi özellikleriyle diğer kuruyemiş türlerine kıyasla farklılık gösteren amazon cevizinin Amazon ormanlarında yetiştiği söylenir. İçerisinde yüksek oranda selenyum olduğu söylenen amazon cevizinin bu ve diğer besin değerleri sayesinde vücuda faydalı olabileceği yönünde görüşler vardır. İlaç olmayan bu amazon cevizi gıda takviyesi olacak şekilde tüketilir. Ürünün içerisinde yer alan besin değerleri ile ilgili daha kapsamlı bilgi edinmek adına paketin üzerinde yer alan içindekiler kısmı incelenebilir.


Amazon cevizi kullanımında aşırıya kaçılmaması gereken besinler arasında yer alır. Aslında günlük yaşamda pek çok besinin kullanımında dikkatli davranmak gerekir. Buna göre gün içerisinde en fazla üç tane amazon cevizi yemek besin değerleri ve faydaları açısından yeterli olacaktır. Bazı besinlerin fazla tüketimi vücutta olumsuz etkilere yol açabilir. Bu nedenle ürünün üzerinde yer alan kullanma talimatını okumalı ve en uygun olacak şekilde tüketilmelidir. Ayrıca hamilelerin ve emziren annelerin de bu tarz ürünlerin tüketiminde dikkatli olmaları gerekir. Sadece amazon cevizi değil her türlü farklı besin tüketiminde emziren anneler ile hamilelerin mutlaka doktora danışmaları ve ona göre tüketime başlamaları gerekir.

 

Amazon cevizi resmi internet sitesi üzerinden satışa sunulmakta olup satış için indirimli ve kampanyalı fiyatlar belirlenmiştir. Üstelik birden fazla sayıda amazon cevizi satın alınacağında fiyatlarda yapılan indirime ek olarak kargo da ücretsiz hale gelir. Tekli alımlarda ürünün satış bedelinin üzerine sekiz lira kargo ücreti ilave edilir. Buna göre tek olarak elli dokuz liraya satılan amazon cevizi üç kutu olarak satın alındığında fiyatı yüz yirmi iki lira olur. Eğer altı kutu satın alınmak istenirse bu durumda ödenmesi gereken tutar yüz seksen dokuz lira olacaktır. Ürünün siparişleri internet sitesi üzerinden verilmekte olup bunun haricinde pek çok yerde satılan amazon cevizinin orijinal olup olmadığı net değildir. Amazon cevizi kullananlar için resmi sitesinin yorumlar kısmına bakabilirsiniz.

 

Amazon Cevizi Özellikleri

Amazon cevizi içerisinde bol miktarda selenyum ve ona ek olarak potasyum, magnezyum, lif, protein, enerji, çinko gibi besin değerlerinin olduğu ifade edilir. Bunların her birinin vücuda ayrı etkileri olup magnezyum ve selenyumun kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğu yönünde bilgiler vardır. Buna ek olarak amazon cevizinin gün içerisinde ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılamaya yardımcı olduğu da ifade edilmekte olup metabolizmanın daha hızlı çalışmasına ve bağışıklık sisteminin daha güçlü hale gelmesine de katkıda bulunduğu yönünde açıklamalar vardır. Bunlarla ilgili daha kapsamlı bilgi edinmek adına amazon cevizi ile ilgili ansiklopedik bilgilerden yardım alınabilir.