Altyazılı Dizi İzlemek Daha Keyifli

Altyazılı Dizi İzlemek Daha Keyifli
31 Ekim 2017 15:34

Kaliteli dizi izlemek isteyenlerin tercihi olan yabancı dizilere Türkçe dublaj yapıldığında asıl anlatılmak istenen ve asıl oyuncunun ses kalitesi film kalitesini düşürebiliyor. Bu durumla karşılaşmamak isteyen birçok izleyici altyazılı dizi tercih ediyor.

 
Özellikle son yıllarda yabancı diziler yoğun ilgi görmektedirler. Özellikle fenomen haline gelmiş ve yeni bölümleri sabırsızlıkla beklenen çok sayıda yabancı dizi bulunmaktadır. Sezonluk ve bölümlük olarak yayınlanan bu diziler belki de yılda birkaç tane bölüm yayınlıyorlar ancak milyonların sabırsızlıkla bekledikleri bir dizi haline dönüşüyorlar.

 
Türk halkının da kendi dizilerini bırakıp, yabancı dizilere yönelmelerinde birçok neden bulunmaktadır. Bunun için birçok neden sayılabilir. Hatta bu nedenler birçok kişi tarafından farklı yorumlanabilir. Ancak, yabancı diziyi tercih eden büyük bir kitle, Türk dizilerinin süresinden oldukça rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Türk yapımı bir dizi bölümü özeti, reklamları falan derken uzun metrajlı bir filmi aratmayacak kadar uzayabiliyor. 1,5 saatten fazla sürer hale geliyor.

 

 

Bu durumda izleyicilerin dikkatleri dağılıyor ve sıkılmaya başlıyorlar. Aslında dizi süresinin uzun olması senaristleri de zor durumda bırakmaktadır. Çünkü, belirli bir süreyi doldurma zorunluluğundan dolayı çok fazla gereksiz çekim yapmak zorunda kalırken aynı zamanda da konu bulmakta zorlanıyorlar. Bu durumu fark eden izleyici de kısa sürede diziden sıkılıyor ve farklı arayışlara giriyor.

 

 

Yine dizi sürelerinin uzun olmasının bir başka dezavantajı da oyuncuların olumsuz etkilenmesidir. Her hafta yayınlanması gereken bir dizi bölümü bir de uzun süreden oluşunca oyuncular çok fazla yorulmakta ve bu da rol kalitesini düşürmektedir.

 

 

Ülkemiz insanlarının kalitesi her geçen gün artmakta ve daha seçici hale gelmektedir. Bu da kolay beğenmeyen bir toplum olmamızı sağlıyor. Ülkemizdeki yapımcıların bu konuda tatmin edemediği vatandaşlarımız da yerli değil yabancı dizileri tercih etmektedirler.

 

 

Orijinal yabancı dizi izleyebilmeniz için yüzlerce alt yazılı dizi www.altyazilidizi.co adresinde sizleri bekliyor. Hemen siteye girip ilgi alanıza uygun dizi seçimi yapabilir ve tüm sezon ve tüm bölümlerini kesintisiz olarak izleyebilirsiniz.