Altın Koza’nın Juri üyeleri belli oldu

Altın Koza’nın Juri üyeleri belli oldu
15 Ağustos 2014 15:05

15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Festivalin en heyecan verici bölümlerinden olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılacak filmleri değerlendirecek jüri üyelerimiz belli oldu. Yarışan tüm filmlere başarılar diliyorum’ şeklinde konuştu.

 

Başkanlığını yönetmen Reha Erdem’in yapacağı jüride, “11’e 10 Kala” filmiyle Altın Koza’ya uzanan, son dönem sinemamızın başarılı kadın yapımcılarından Nida Karabol, geçen yıl “Yozgat Blues” adlı filmiyle Altın Koza’da en iyi film ödülünü kazanan, sinemamızın genç yönetmenlerinden Mahmut Fazıl Coşkun, 20. Altın Koza Film Festivali’nin en iyi kadın oyuncu ödülü sahibi Ahu Türkpençe, Cannes’dan Altın Palmiye ile dönen “Kış Uykusu” filminde de yer alan ödüllü oyuncu Ayberk Pekcan ve “Gönül Yarası” ve “Av Mevsimi” gibi birçok unutulmaz filmde çalışmış müzisyen Tamer Çıray görev alacak.

 

Yarışmanın 7. jüri üyesi ise, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

 

Yılmaz Güney adına özel bir ödülün de verildiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser, 350.000 TL para ödülü alacak. Yarışmada ayrıca, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Oyuncu’ dalları ile, ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ve ‘En İyi Kurgu’ dallarında da akçeli ödüller verilecek.

 

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Seçkisi, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.