Altın Hesabı Nedir? Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Altın Hesabı Nedir? Altın Hesabı Nasıl Açılır?
31 Ocak 2020 22:10

Altın hesabı nedir? Altın fiyatlarındaki hareketlilik ve altını güvende tutma düşüncesi sonrasında insanlar altın hesabı nasıl açılır öğrenmek istiyorlar. Biz de yazımızda altın hesabı açma ve altın hesabı hangi banka avantajlı konularına değineceğiz.

 

Öncelikle altın hesabının ne olduğunu söyleyebiliriz.

Altın Hesabı Nedir?

Bankalarda açılabilen ve altınlarınızı saklayabileceğiniz hesaplardır. İster fiziki altınlarınızı isterse, online olarak aldığınız altınları bu hesaplarda saklayabiliyorsunuz. Ayrıca bankaların sunduğu vadesiz ve vadeli altın hesabı seçenekleri bulunmaktadır.

Bu hesapların ne olduğuna bakalım.

Vadesiz Altın Hesabı Nedir?

Vadesiz altın hesabı, çoğu bankanın sunduğu hesaptır. Vadesiz hesapların kullanılış amacı, evde altınları tutmak yerine bankada daha güvenli şekilde saklanmasıdır.

Bankalarda ister elinizdeki altınları götürüp fiziki olarak saklayabilirsiniz, isterse bir vadesiz altın hesabı açıp online olarak alım satım işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca elinizde bulunan fiziki altınları, bankalara götürüp ekspertizlere göstererek vadesiz banka hesabınıza yükletebilirsiniz.

Bankada altın hesabı açmak, hırsızlık gibi olaylardan korunmanızı sağlar ve kuyumcuya gitmeden kolayca alış ve satış yapabilmenize olanak sağlar.

Vadesiz hesaplarda herhangi bir faiz alma durumu yoktur. Aynı vadesiz banka hesapları gibi düşünebilirsiniz.

Vadeli Altın Hesabı Nedir?

Altın yatırımlarınızı vadeli olarak yapabildiğiniz ve vade karşılığında faiz geliri elde edebildiğiniz hesaplardır. Vadeli altın hesabı açıp bankaların vadeler için verdiği faizlerden gelir elde edebilirsiniz.

Verilecek faizler altın üzerinden hesaplanmaktadır. Mesela 1 yıllık vade için %5 faiz veren bir hesap açtığınızda ve 1000 gram altın yatırdığınızda, 1 yıl sonunda 50 gram altın kazanmış olursunuz. Böylece hem altın değer kazanırsa ondan kazanırsınız hem de faizden kazanırsınız.

Altın hesabı nasıl açılır konusunda bu durumla ilgili daha geniş örnekleri bulabilirsiniz.

Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Altın hesabı açmak için farklı yöntemlerin olduğunu söyleyebiliriz. Eğer altın hesabı açmaya karar verdiyseniz, daha sonrasında hangi tür hesap açacağınıza karar vermelisiniz. Yani vadeli hesap mı vadesiz hesap mı yoksa birikimli hesap mı açmak istiyorsunuz?

Birikimli altın hesabı, belirli aralıklarla otomatik şekilde altın alınan hesap türüdür.

Altın hesabı açmak için bankaların uyguladığı prosedürleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Her bankada farklı prosedürler uygulanabilir. Burada bankanın müşterisi olup olmamanız da etkilidir.

Eğer bankanın müşterisi iseniz, şubeye giderek ya da internet bankacılığı üzerinden kolayca hesap açabilirsiniz.

Eğer müşteri değilseniz, şubeye giderek bazı evrakları doldurmanız ve bunun ardından hesabı açmanız gerekecek.

Bu işlemler vadesiz ve vadeli hesaplar için de geçerlidir.

Altın hesabınızı açarken, altın hesabı hangi banka avantajlı diye araştırma yapmanızı öneririm. Burada bankaların verdikleri faiz oranları ve vadelerine dikkat etmelisiniz.

Altın hesabı ve para kazanma yöntemleriyle ilgili bilgi almak için Para Kazanma Rehberi adlı blogu inceleyebilirsiniz. Eminim birçok konuda bilgi sahibi olabileceksiniz.