‘Altın diş’ söylentisi mezar açtırdı

‘Altın diş’ söylentisi mezar açtırdı
28 Haziran 2016 14:56

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Muharremşah Köyü’nde 4.5 yıl önce 76 yaşında ölen ve altın dişleriyle gömüldüğü ileri sürülen Yılmaz Çelik’in mezarı, kimliği belirsiz kişiler tarafından açıldı.

 

 

 

 

Köy muhtarı Vasfi Yürübaş, Çelik’in takma dişlerinin altın sanıldığını, mezarın bu yüzden açıldığını düşündüklerini söyledi.

 

Almanya’da uzun yıllar maden ocağında çalışarak emekli olan Yılmaz Çelik, 2 Ocak 2012’de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybedince memleketi Çaycuma İlçesi Muharremşah Köyü’nde, 2005’de ölen eşi Hacer Çelik’in yanında toprağa verildi. Daha sonra köyde Yılmaz Çelik’in altın dişleriyle gömüldüğü söylentileri çıktı. 2.5 ay önce mezar ziyareti için köy mezarlığına gidenler köylüler, Yılmaz Çelik’in mezarının açık olduğunu fark etti. Haber verilmesiyle gelen jandarma ekibi mezarda ve çevresinde inceleme yaptı. Çelik’in kafatası ve çene kısmının mezarın dışında olduğu görüldü. Mezardaki tahtaların da bir kısmının olmadığı tespit edildi. Olayla ilgili tutanak tutan jandarma, mezarı açan kişileri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Köy muhtarı 74 yaşındaki Vasfi Yürübaş, 2 oğlu da Almanya’da yaşayan Yılmaz Çelik öldüğünde ağzındaki takma dişleri olduğunu, köyde bunun yanlış anlaşıldığını söyledi. Yürübaş, şöyle konuştu:

 

“Bu takma dişler altın zannedilmiş. Dişleri altın diye kazabilirler. Sadece iskeletin kafatasını almışlar, diş bulamayınca da yerine koymadan gitmişler. Sonra biz yerine koyduk ve mezarı tekrar kapattık. Almanya’da yaşayan çocuklarıyla görüştük. Şikayetçi olmadılar. Bu çevrede define arayanlar oluyor. Onlardan da şüphe ediyoruz. Ölen kişinin kimseyle hiç kavgası olmadı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Ölüye böyle saygısızlık görmedim.”

 

 

Kaynak: Durmuş SEVİNDİK- Murat KÜÇÜK/ÇAYCUMA (Zonguldak), (DHA)