Altı oku indirmek yıldızları takmak! Yeter söz milletin

Altı oku indirmek yıldızları takmak! Yeter söz milletin
16 Eylül 2014 08:58

CHP yeni yönetimi görev bölümü yapmış, halkla ilişkiler ve tanıtım ile sorumlu genel başkan yardımcılığı, yeni transfer, MSP geleneğinden Bekaroğlu’na verilmiş.

 

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı, İhsanoğlu’ndan sonra bir başka zade’yi (oğul), bu sefer de kalıcı bir unsur olarak CHP’ye dahil etmiş oluyor. İhsanoğlu, seçim sonuçlannı gördükten sonra “Bende söz bitti” dedi ve sahneden çekildi, zaten, “misafir oyuncu” kadrosundan “oyuna” dahil olmuştu, görevini yaptı. “Sanki” CHP’li seçmeni daha radikal muhafazakâr açılımlara hazır hale getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yapılan olağanüstü kurultayın bir hesaplaşma üzerinden neticeleneceği umulurken, tam tersi oldu, İhsanoğlu adaylığının devamı olarak Cumhuriyet ve Atatürk ile imtizaç edememiş bir başka politik figür, bu sefer de başka görev yokmuş gibi, CHP’nin halkla ilişkileri ve tanıtımını yapmakla görevlendirildi. Bir başka deyişle, Türk toplumuna, “Biz artık eski CHP değiliz, yeni CHP yi size, Erbakan’ın ‘rahle-i tedrisinden geçmiş Bekaroğlu tanıtacak” deniyor.

 

Kılıçdaroğlu, hem İhsanoğlu ve arkasından da Bekaroğlu hamleleri ile dümeni başka sulara kınyor. Burada bir başka tuhaf durum Muharrem İnce nin “Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak, için çalışacağım” demesi, eğer öyleyse, ne gerek vardı kurultay yapmaya; bir sürü insanı seferber etmeye. Amaç, Bekaroğlu’nu işe dahil etmek idi ise o başka tabii!.. Eski CHP’nin sembolü ‘Altı Ok’tu. Kamuculuk, toplumculuk, planlama, yurt, vatan, say (emek) tevhid-i tedrisat, üretim, laiklik, gibi değerler üzerinden yön tutardı. Anlaşılan, artık bu değerler ile ilişkiler tasfiye sürecine girdi. Yeni CHP de, ABD ve AB bayraklarında bulunan ve başka ‘manalan’ sembolize eden yıldızlara öykünme dönemi mi başladı!..

 

Kaynak: Yalçın Bayer / Hürriyet