Alternatif Parti, Ankara'yı karıştırdı

Alternatif Parti, Ankara'yı karıştırdı
1 Ağustos 2012 22:14

Yıllarca tabela partisi olarak bilinen Alternatif Parti son günlerde Ankara kulislerinin hareketlenmesine neden oldu.

 

H&H KULİS HABER

Çankaya Köşkü’ne çıkan Nene Hatun Caddesi üzerinde bulunan ve siyasilerin uğrak mekanı olarak bilinen Bolu Dağı Et Mangal Lokantası’nın tam karşısına taşınan Alternatif Parti, siyaset kulislerinde soru işaretleri yarattı.  
 

Ankara kulislerinde, cumhurbaşkanlığı sürecinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın ekibiyle AKP’ye ‘siyaseti bırakmam’ mesajı vermek için burada bir hareket başlattığı konuşuluyor. Gül’e yakın bazı milletvekili ve belediye başkanlarının önümüzdeki dönemde Alternatif Parti’de çalışmalar yürüteceği konuşulanlar arasında. 


 
 
Sarıgül de talip

 
Kulislerde dolaşan diğer bir söylenti ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili. Konuşulanlara göre Sarıgül, Halkın Yükselişi Partisiyle uzlaşamazsa tercihi Alternatif Parti olacak.


 
Sarıgül’ün kurmaylarına “Alternatif Parti’nin isim hakkını alın” dediği ancak Cumhurbaşkanı Gül’e yakın bazı isimlerin ve hatta ünlü bir belediye başkanının da bu ismin peşinde olduğu söylentileri de  kulaktan kulağa yayılıyor. Yine konuşulanlara göre partinin tabelasını bu belediye başkanına yakın bir isim aldı. 


Partinin tabeladaki kısaltması AP

Alternatif Parti’nin tercih edilmesinin bir nedeni  “AKP’nin karşısında başka alternatif yok” söylemini kullanması. Bir diğer neden ise tabelalarında kullandıkları ve Adalet Partisi’ni hatırlatan AP kısaltması.  
 
Partinin Bolu Dağı Et ve Mangal Lokantası’nın karşısına taşınması da bir diğer ilginç ayrıntı. Lokanta AKP, CHP ve MHP’li bir çok siyasetçinin gözde mekanlarından. Bir çok siyasi görüşmenin gerçekleştiği lokanta basının da ilgi odağı.  
 
Ankara’nın en prestijli bölgelerinden Nenehatun’a bir gecede taşınarak
tabelasını asan Alternatif Parti siyaset kulislerinde daha çok
konuşulacağa benziyor.  
 

Hiçbir seçime katılmadı
 
1998  yılında “Ulusal Birlik Partisi” adıyla kurulan partinin ilk Genel Başkanı, İHD eski Başkanı Akın Birdal’a suikastten hüküm giyen Semih Tufan Gülaltaydır. Kurulduğunda Türkçülük ideolojisini benimseyen parti 2007 yılında adıyla birlikte siyasi çizgisini de değiştirerek hayatına devam etti. Alternatif Parti’nin bir diğer özelliği de kurulduğundan beri hiçbir seçime katılmamış olması.