Altaylı: ‘Nereden çıkardın İmamoğlu’nun önde olduğunu’ diye soranlara yanıtım basit

Altaylı: ‘Nereden çıkardın İmamoğlu’nun önde olduğunu’ diye soranlara yanıtım basit
12 Haziran 2019 08:32

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak “Dün İmamoğlu’nun az farkla önde olduğunu yazdım ve AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın bu yüzden tartışmayı kabul ettiğini düşündüğümü söyledim. Bazıları sordu, ‘Nereden çıkardın İmamoğlu’nun önde olduğunu’. Yanıtım basit” dedi.

 

 

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

Dün İmamoğlu’nun az farkla önde olduğunu yazdım ve AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın bu yüzden tartışmayı kabul ettiğini düşündüğümü söyledim.

Bazıları sordu, ‘Nereden çıkardın İmamoğlu’nun önde olduğunu’.

Yanıtım basit.

AK Parti’ye yakın anket şirketlerinin bile İmamoğlu’nu önde göstermesinden, 5 ayrı şirketin araştırmalarında İmamoğlu’nun önde çıkmasından ve 17 yıldır rakipleriyle karşı karşıya gelmeyen AK Partili adayların ilk kez rakipleri ile ekrana çıkacak olmasından.

Ve bu ekran yarışı, başa baş giden ama taraflardan birinin diğerini geçemediği bir Formula 1 yarışına dönüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için bir ‘pit stop’ niteliğine kavuştu.

Ekrem İmamoğlu, mevcut durumda önde olduğu ve pite girmeye hiç ihtiyacı olmadığı halde bu tartışmayı isteyerek ve kabul ederek pit stop riskini aldı.

Önde götürdüğü yarışta şimdi muhtemelen 3 saatlik bir programda geride bıraktığı yaklaşık 6 aylık amansız yarışı riske edecek.

Bir bijonun geç sıkılması, bir lastiğin yanlış seçimi, bir yakıt pompasının doğru çalışmaması halinde 60 turluk yarışta 1-2 saniyelik bir hata çok pahalıya mal olabilir.

İmamoğlu şimdiye kadar kendi sürüş yeteneği ile önde gitti.

Binali Yıldırım ise kendi yeteneklerine rağmen altındaki eski ve uzun zamandır yıpranmış otomobilin risklerini taşıdı.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın