Altay: Sayın Erdoğan’da ‘Ekrem İmamoğlu’ sendromu oluşmuş!

Altay: Sayın Erdoğan’da ‘Ekrem İmamoğlu’ sendromu oluşmuş!
22 Nisan 2020 20:47

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın Cumhurbaşkanımız da yenilenen İstanbul seçimlerinden beri bir Ekrem İmamoğlu sendromu oluşmuş. Ekrem İmamoğlu paranoyasından, sendromundan da bir an önce kurtulmalısın” dedi.

 

 

 

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İnfaz Yasasını Anayasa Mahkemesine götürmelerine ilişkin, “Kabul edilen kanun teklifinin kimi maddeleri af niteliği taşıdığı için beşte üç çoğunlukla TBMM Genel Kurulu’nda hem o maddenin kendisinin oylamasında beşte üç hem de tümünün oylamasında beşte üç bulunmadığı için orta yerde Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün açık ihlali vardır” dedi.

 

Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs konusundaki açıklamalarını hatırlatarak şöyle dedi:

 

“Sayın Cumhurbaşkanı salgını yatay seyre geçirmeye başladığımızı görüyoruz açıklamasıyla beni bir kere daha şok etti. Pikten önce yatay seviye olmaz. Bilim Kurulu da daha pik yapmadık diyor. Toplumu rehavete sevk etmeyeceksin, toplumda paniğe yol açmayacaksın Sayın Cumhurbaşkanı. Bilim Kurulu’ndan böyle bir açıklama gelmeden yatay seyir demek toplumu rehavete sevk etmektir. Sen şimdi Bilim Kurulu’nda öyle somut bir görüş almadan siyaseten caka satayım, puan toplayım diye yatay seyre geçtiğimizi görüyoruz dersen olmaz. Yeni 10 Nisan vakalarına yol açarsın. Burada bir yataylık yoktur, dikeylik devam ediyordur.

 

“EKREM İMAMOĞLU SENDROMU OLUŞMUŞ”
Sayın Cumhurbaşkanımız da yenilenen İstanbul seçimlerinden beri bir Ekrem İmamoğlu sendromu oluşmuş. Sen Ekrem İmamoğlu paranoyasından, sendromundan da bir an önce kurtulmalısın. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan, Sayın Zeydan Karalar’dan ve Sayın Vahap Seçer’den özür dilemesi lazım.