Altay: Emevi Camii’nde namaz kılma hayalleri kuranlar Esad ve Putin’in verdiği fotoğrafa baksın

Altay: Emevi Camii’nde namaz kılma hayalleri kuranlar Esad ve Putin’in verdiği fotoğrafa baksın
8 Ocak 2020 19:01

Libya konusunda hükümeti uyaran CHP Grup Başkanvekili Altay, “Erdoğan caka satacak diye akıtacak bir damla Mehmetçik kanımız yoktur” ifadelerini kullandı.

 

Altay, “Raporları çalınan ve imha edilen 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonunu Sayın Bahçeli’nin istemesi halinde TBMM’de bir gün de kurarız” diyerek MHP lideri Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulundu.
“MİT’İN GEÇMİŞİNE LEKE DÜŞTÜ”

 

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında MİT’in yeni binasının açılışına değinerek, “Açılışta MİT’in bu köklü, güzel, kıymetli geçmişine kara bir leke düşmüştür. Bir açılış yapılıyor. AK Parti yetkililerinin de tamamı orada. Orada TBMM’de grubu bulunan ya da bulunmayan hiçbir siyasi partinin temsilcisi yok. Bu tablo MİT’in AK Parti’nin özel istihbarat teşkilatı haline özelde de Tayyip Erdoğan’ın özel istihbarat teşkilatına dönüşmüş halinin bir fotoğrafıdır. Yakışık almamıştır. Yakışıksızdır. Parti devletinin cisimleşmiş halidir” dedi.
LİBYA UYARISI

 

Meclis’te kabul edilen Libya tezkeresine dikkat çeken Altay, şu uyarıları yaptı:

“Libya yeni bir Suriye olmasın diye Sayın Erdoğan’ı uyarmayı bir görev sayıyoruz. Ateşi söndürmek yerine Emevi Camii’nde namaz kılacağız hayallerini kuranlar ve bunu kamuoyuyla paylaşanlar dün Emevi Camii’nde Putin ve Esad’ın verdiği fotoğraftan bir ders çıkarmalıdır. Erdoğan caka satacak diye akıtacak bir damla Mehmetçik kanımız yoktur.”

ABD ve İran gerilimine değinen Altay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye yatıştırma siyaseti izlemelidir. Gerilimden uzak durmalıdır. Türkiye’yi taraf kılabilecek baskı ve telkinlere karşı hükümet temkinli olmalıdır. Suriye’de olduğu gibi yeniden kandırılmamalıdır.

 
“DIŞ POLİTİKA PELİKANCIDAN, MEHDİ BEKLEYEN DANIŞMANDAN VE SETA’DAN KURTULMALI”

 

 

Türk dış politikasının pelikancıların elinden, mehdi bekleyen danışmanların elinden ve SETA’nın elinden kurtulması lazım.
Erdoğan dış politikayı üç şeyden kurtaracaksın. Pelikancılardan kurtaracaksın, mehdi bekleyen danışmanlardan kurtaracaksın, SETA’dan kurtaracaksın.”

 
BAHÇELİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

 

 

“MHP lideri Devlet Bahçeli’nin FETÖ konusundaki açıklamalarına ne diyorsunuz?” sorusuna Altay, şu yanıtı verdi:

“Eğer, Sayın Bahçeli samimiyse ona buradan bir çağrı yapmak istiyorum. 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu kuruldu. Rapor ortadan kayboldu. Sayın Bahçeli’ye eğer bu konuda samimiyse bir çağrıda bulunmak istiyorum. Raporları çalınan ve imha edilen 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonunu Sayın Bahçeli’nin istemesi halinde TBMM’de bir gün de kurarız. Ve siyasi ayak ortaya çıkarılır.
“4 TİP FETÖ’CÜ VAR”

4 tip FETÖ’cü var. Birinci tip çok gizli sırlara sahip olanlar. İkinci tip çok parası olanlar. Üçüncü tip AK Parti üst yönetiminde yakını olanlar. Dördüncü tip, bu üç tipe sahip olmayanlar. Bu dördüncü tipin alayı cezaevinde.

Sayın Bahçeli’ye de bu konuda bir komisyon kurulması için derhal önayak olmaya davet ediyoruz.”

 
“TÜRKİYE YATIŞTIRMACI BİR ROL İZLEMELİ”

 

ABD ve İran gerilimi arasındaki soruya ilişkin Altay, “Türkiye’nin burada izleyeceği rol yatıştırmacı, gerilimden uzak bir roldür. Ama bunu yaparken Türkiye bölgenin bir noktasında gerilim politikası bir noktasında yumuşama politikası güderse Türkiye inandırıcılığını kaybeder” yanıtını verdi.

 
“DAVUTOĞLU’NUN SÖYLEDİKLERİ TÜMÜYLE DOĞRUDUR”

 

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının hatırlatılması üzerine Altay, “Vallahi de billahi de tam olarak böyle oldu. Ben o zaman Meclis’teydim. Bizdeki bilgiler şuydu. Bana söylenen şuydu, Sayın Bayraktar hariç diğer üç sayın bakanın Yüce Divan oylamasında Yüce Divan’a gönderilmesi noktasında AK Parti milletvekillerinin müspet oy kullanacağı idi, bir gün önceye kadar böyleydi. Fakat yattık sabah kalktık bambaşka bir AK Parti ile karşılaştık. Sayın Davutoğlu da o oylamada yoktu. Biz 20 Ocak günü şöyle uyandık, üç bakan Yüce Divana gidiyor. Çünkü 19 Ocak günü bize verilen bilgi buydu. Ama 20 Ocak günü bambaşka bir AK Parti Grubuyla karşılaştık. Dolayısıyla Sayın Davutoğlu’nun bu söyledikleri tümüyle doğrudur. Sayın Erdoğan üç bakanın Yüce Divana gitmesini engellemiştir ve ip orada kopmuştur” yanıtını verdi.