Alper Taşdelen’e karşı Çankaya’daki Akçalı direnişi büyüyor!

Alper Taşdelen’e karşı Çankaya’daki Akçalı direnişi büyüyor!
24 Ağustos 2016 06:45

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Akçalı Yapı Kooperatifi’ndeki görülmemiş emsal artışı girişimlerine karşı, daha önce birbirlerine Çankaya Belediye Meclisi Başkanvekilliği seçimlerinde rakip olan meclis üyeleri Aşur Cem Tağluk ve şimdiki Meclis Başkanvekili Emre Çakır ittifak kurdular…

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

 

asur-cem

Aşur Cem Tağluk- Çankaya Belediye Meclis Üyesi
Başta Kılıçdaroğlu ve birçok AKP’li ve CHP’li önemli siyasinin de hisselerinin bulunması sebebiyle AKP’li isimler ve Taşdelen arasında sorunsuz bir şekilde emsal artışında anlaşmaya varılan Alacaatlı’daki yüzlerce dönüm büyüklüğündeki devasa arazinin imar planının son şekli, Eylül’ün ilk haftasında yapılacak meclis toplantısında verilecek…

 

 

1375291_10152017871968144_2911010900181511428_n

Emre Çakır- Çankaya Belediye Meclis Başkanvekili

 

 

 

Meclis üyelerinden Karayalçın’a yakınlığıyla bilinen Ertuğrul Şenoğlu’nun da Taşdelen’e karşı direndiği de bir başka kulis bilgisi arasında. Taşdelen’in ise bir dönemin ilçe başkanı meclis üyesi Mustafa Yıldırım’la birlikte diğer üyeleri ikna etmeye çalıştığı kaydediliyor.

 

 

Daha önce Büyükşehir’deki görüşmede CHP’li üyeler grup kararı ile red verdikleri için Alper Taşdelen oylamaya evet oyu vererek disiplin suçu işlememek adına bilinçli olarak katılmamıştı. Kanun gereği de Büyükşehir’den dönen değişiklik planı yeniden Çankaya’ya Taşdelen’in kucağına geleceğinden Taşdelen, böyle bir kurnazlık stratejisi izlemişti.

 

 

Gökçek ile can ciğer kuzu sarması olan Başkan Taşdelen, AKP’li yandAŞ YDA inşaatın hisselerin çoğunluğunu aldığı, kooperatifin emsalini de iddialara göre 5 kat artmasına yol açarak 800 milyon TL civarı bir rant artışına yol açtı.

 

 

3333

 

Böylelikle de bir dönem Karayalçın’ın işçiler için kurdurduğu ve sonrasında da baba Doğan Taşdelen’in sol oyları DSP’den aday olup bölmesi üzerine Gökçek’in başkan seçilmesi ile emekçi işçilerin kooperatifi hukuki engellerle durma noktasına gelmişti. Bundan böyle emsal artışı öncesi yoksul işçilerin hisseleri ucuza kapatılarak zaman içinde şehrin içinde kalmaya başlayan Akçalı Yapı Kooperatifi zengin isimlerin eline geçti. YDA inşaatın siyasi gücü de Taşdelen’in Çankaya’ya atanması üzerine kat ve kat artınca emsal artışı ile müthiş karlı bir yatırım haline gelen Akçalı artık CHP’li dürüst meclis üylerinin direnci olmazsa, zenginlerin servetlerine servet katacakları bir hal alacak.

 

 

6

 

 

Zaten Ankara’nın girişlerine yapılan ve 15 trilyona mal olduğu söylenen rant kapılarının müteaahitinin de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün olması, Gökçek’e karşı Genel Merkez’den de en ufak bir tepki ve direnişin Akçalı konusunda gelmeyeceğinin ispatı şeklinde.

 

 

9
Sonuç olarak bugün Çankaya İmar Komisyonu toplanarak AKçalı’yı görüşecekler. Komisyonda 1 AKP’li ve 4 de CHP’li meclis üyesi bulunuyor. AKP’li üyenin komisyonda AKçalı imar değişikliğine EVET oyu vereceğini söylesek sizler için süpriz olmaz. Ama meclis üyelerinden CHP’li Müslüm Tekin de Alper Taşdelen’in emri üzerine bu emsal artışına evet oyu vereceklerden. Karayalçın’a yakınlığıyla bilinen Ertuğrul Şenoğlu ve İbrahim Yollu’nun onurlu davranarak kesin tavırlarının HAYIR yönünde olduğu biliniyor. Böylelikle mimar kökenli olan meclis üyesi Kıvanç Kibar’ın oyu kilit konumda kalıyor. Çünkü komisyonda Kibar da red oyu verir ise, 3’e 2 çoğunlukla Akçalı tarihe karışabilir ve Taşdelen’in AKP’li yandAŞ müteahitler nezdindeki itibarı altüst olabilir…

 

kvn

Kıvanç Kibar- Çankaya Belediye Meclis Üyesi

 

 

 

Buradan Kıvanç Kibar’a da seslenmek istiyoruz; genç bir siyasetçisiniz, mesleğiniz gereği de burada görülmemiş, haksız bir emsal artışı olduğunu size anlatmamız manasız. Bu kadar şehidin geldiği şu günlerde, çocuklar babasız kalırlarken, yuvalara ateş düşerken, dış mihraklar demokrasimize zarar verirken, devletimiz PARALEL çetelerle mücadele ederken, sizden emekçi CHP tabanının beklentisi VİCDANINIZIN sesini dinlemek yolunda olacaktır.

 

 

Ya bugün Taşdelen’e teslim olarak, o fildişi rant kulelerinin yükselmesine neden olacaksınız, ya da tarihe genç bir siyasetçinin onurlu dik duruşu olarak geçecek, önümüzdeki yıllarda hafızalarda iyi bir şekilde hatırlanacaksınız. Bizler H&H olarak CHP’nin örgüt hafızasının takipçisi olacağız…