Alper Taşdelen yargılanabilir!

Alper Taşdelen yargılanabilir!
22 Mart 2017 11:09

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’e kaçak tesisin para kaynağı soruldu. Para belediyeden çıktıysa Taşdelen yargı önüne çıkacak.

 

 

 

 

Çankaya Belediyesi’nin yıllardır kaçak olarak işlettiği Mamak’taki altyapı tesisi, basında çıkan haberlerin ardından Mamak Belediyesi’nce yıkılmıştı. Çankaya Belediyesi daha sonra Alacaatlı’da, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı tüm üretim birimlerini barındıran bir Lojistik Merkezi inşa etti.

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Belediyenin, park ve rekreasyon alanı yapılması için ayrılan 146 dönümlük arazi üzerine kaçak olarak yaptığı tesisi yasal hale getirme çabası, AK Partili meclis üyelerinin dikkati ile bozuldu. Büyükşehir Meclisi de Başkan Melih Gökçek imzalı yazıyı önümüzdeki ayki toplantısında gündemine alacak. Çankaya Meclisi’nde ise AK Parti Grubu kaçak tesisle ilgili soru önergesi verdi. Kaçak tesisle ilgili eğer belediye bütçesinden bir kaynak aktarımı yapıldıysa Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve bürokratları kamuyu zarara uğratmaktan yargı önüne çıkabilir.

 

 

KAYNAK NEREDEN?

 

 
Kaçak tesisin ne kadara mal olduğunu soran AK Partili meclis üyeleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e şu soruları yöneltti;

 

 
1) Alacaatlı Bölgesinde lojistik merkez adı altında yapılan tesis ve çevresine belediye ya da belediye şirketleri tarafından ne kadar para harcanmıştır?

 
2) Tesis kaç liraya mal olmuştur?

 
3)Harcanan kaynak nereden temin edilmiştir?

 
4)1/1000’lik ve 1/5000’lik planları mevcut mudur? Değil ise bunca masrafa sebep olan ilgili bürokratlar hakkında işlem yapılmış mıdır?

 
5) Tesisin yapıldığı arazinin mülkiyet paydaşları kimlerdir?

 
6) Arsa koop. ve DOP paylarından geliyor ise üzerine belediye tesisi yapılamayacağını belediye bürokratlarının bilmesi gerekir. İnşaat yapılmışsa yetkili ve ilgili bürokratlar kimlerdir? Bunlar hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?

 

unnamed