Alper Taşdelen CEPA REZİDANS’ın altında kalır

Alper Taşdelen CEPA REZİDANS’ın altında kalır
16 Aralık 2015 11:00

Şimdi yeniden tüm Ankaralılar ve başta Çankayalılar olarak, sayın Taşdelen’e soruyoruz:

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

* Alper Bey’in eşi Nurkezban Hanım’ın amcası ve Alper Bey’in de nikah şahidi olan İsmet Celebcioğlu’na ait CEPA AVM’nin arkasındaki açık otopark alanında son 4 ay içinde hızla yükselen ve neredeyse bitmek üzere olan 20 katlı süper lüks rezidansın İNŞAAT RUHSATInın olmamasına rağmen, cumhuriyet tarihinde emsali görülmemiş şekilde 13.01.2015 tarihinde alınan 08/15 sayılı TADİLAT YAPI RUHSATIyla  yükselmesi konusunda başında bulunduğu Çankaya Belediyesi hala neden harekete geçmemektedir?

 

 

* 1/1000’lik ve 1/5000’lik hiçbir plan değişikliği yapılmamasına rağmen, gökdelen inşaatına metrekaresini gösterir imar durum belgesi olmadan ve onaylı mimari projesi ve inşaat ruhsatının yanısıra bunlara ait çap olmadan Türkiye’nin kalbi Çankaya’nın göbeğinde yükselen bu gökdelene niçin göz yumulmaktadır? Celebcioğulları, Taşdelen’in eşinin akrabası olmasalardı acaba tamamen izinsiz olan bu yapı bu şekilde görmezden gelinir miydi?!

5

 

* Sayın Taşdelen hala ‘oraya izni ben vermedim Bülent Tanık verdi’ diye savunma yapıyorsunuz… Biz zaten siz oraya izin verdiniz demiyoruz ki…  13.01.2015 tarihinde alınan 08/15 sayılı TADİLAT YAPI RUHSATInı biz mi verdik?    İnşaat ruhsatı izni vermediğiniz bir yerde yasaya tamamen aykırı yükselen bu rant kulesine neden seyirci kalıyorsunuz diye soruyoruz, siz ise hala “oranın izni benden önce alındı” diye tamamen içi BOŞ bir savunmada bulunuyorsunuz! Sayın Taşdelen Celebcioğlu’nun avukatlarının bize yolladıkları yazıda sizin döneminizde alınan tadilat izniyle 20 kat rezidans çıktıkları belgelenmiştir.
Eşinizin amcasının avukatları sizi maalesef yalancı konumuna düşürmüştür…

 

 

Acaba Koç Kulelerindeki gibi sonradan düşük bir ceza ile ‘Aa burada 20 kat nasıl çıkmışsınız. Tüh artık bitmiş de milli servet bu’ vs diyerek basit bir ceza ile işin üstünü kapatabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

 

 

Sayın Bülent Tanık döneminde buraya kesinlikle böyle bir izin verilmediğini de bizzat Halkın Habercisi olarak teyit ettik…
Bununla da kalmadık selefleriniz olan eski başkanlar Muzaffer Eryılmaz ve Haydar Yılmaz’ı da aradık. İki başkan da burada plan değişikliğine gidilmeden 20 katlı rezidans yapılmasının mümkün olmadığını ve Türkiye tarihinde böyle bir rant artışının AKPli belediyelerde bile yaşanmadığını teyit ettiler.

 

as

* Hadi Taşdelen akrabalarına ait bu koca gökdeleni görmüyor da, sayın Melih Gökçek de mi görmüyor?!
Tekin Bingöl’ün kardeşlerinin Ankara girişindeki kapı ihalelerini almasını hazmedemezken, üstüne bu olayın eklenmesini değerli CHP emekçilerinin insafına bırakıyoruz… CHP’de yaşananları saf ve temiz bir şekilde CHP’ye oy veren değerli seçmenlerimizin gözleri önüne sermeye devam edeceğiz. Önce kendi kapımızın CHP’nin önün temizleyeceğiz ki ülke genelindeki her türlü yolsuzluğun üstüne göğsümüzü gere gere gidebilelim…

 

 

* Taa Bülent Tanık döneminden bu yana dosyaya hiçbir ilave yapılmamış olması, akıllara kamuoyu ve müfettişlerden gizlenen paralel bir dosyanın açılmış olması ihtimalini getiriyor. Değerli belediye meclis üyelerinin konuyu Türk milleti adına takip etmelerini de buradan ivedilikle talep ediyoruz… Yürekli meclis üyeleri olduğuna inancımız tamdır. Bunun kimsenin yanına kar kalmayacağına inancımız tamdır. Adalete güvenimiz tamdır…

 

alper taşşdelen komik

 

 

* Mülk sahibi Celebcioğularının yakın çevresindekilere bu rezidansı nasıl yaptıklarıyla ilgili olarak ‘AVM’de kullanılmayan koridorlardan doğan m2 kayıplarını burada kullanıyoruz’ gibi komik bir savunma yapmaları bile sizi telaşa sokmuştur, bu da gayet açık bir şekilde ortadadır!

 

 

*Etrafı çevrili bu inşaatta yasal zorunluluk gereği fenni mesul, müteahit ve arsa sahibi gibi bilgilerin yer alması gereken tabela da acaba niçin aylardır yer almamaktadır?

 

 

* O zaman Çankaya’da oturan tüm yurttaşlar tadilat izni alarak otoparklarına özgürce bina diksinler, burası muz cumhuriyeti midir yoksa Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti midir?

 

 

* CEPA AVM ve Sahibi Üstünçelik A.Ş.’nin avukatı Av. Pelin Nigar ve Öner Küpçük tarafından haber sitemize gönderilen tekzip metninde müvekkillerinin iddia edilen konularla ilgili yapılan açıklama da maalesef üzülerek görüyoruz ki sizi gülünç duruma düşürmüştür…

 

 

CEPA AVM olarak da bilinen Eskişehir yolundaki alışveriş merkezinin arsası üzerine yapılan gökdelenle ilgili Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan alınan 23.11.2005 tarih ve 707 no’ lu Ruhsatname ile inşa edildiği belirtiliyor. İyi güzel de tekzip metninde ayrıca, “CEPA AVM’ nin bulunduğu parseldeki arsa içerisinde kalan ve o tarihte kullanmadığı inşaat hakkı olup,

firmamızın kullanmadığı/rezervde tuttuğu bu inşaat hakkına ihtiyaç hâsıl olunca, Çankaya Belediyesi’nden 13.01.2015 tarihinde alınan 08/15 sayılı TADİLAT YAPI RUHSATI ile imar mevzuatına uygun bir şekilde kullanılmaktadır.”

denilmektedir.

 

alper taşdelen tıkınıyorken

13 Ocak 2015 tarihinde bildiğimiz kadarıyla Ne babanız Doğan Taşdelen, ne Haydar yılmaz, ne Muzaffer Eryılmaz ne de Bülent Tanık beyler belediye başkanıdırlar. Bilinen 2015 tarihinde siz başkansınız. Aradan geçen yaklaşık 10 ay içinde evinizin bulunduğu Angora’daki villanıza makam aracınızda giderken gelirken Eskişehir Yolu’ndan hiç mi bu 20 katlı rezidansı fark etmediniz?!

 

 

Hala utanmadan sıkılmadan benim dönemimde buraya verilmiş bir izin yok diye sayın belediye meclis üyelerinin akıllarıyla alay mı geçiyorsunuz?! Niçin CEPA AVM’ye giderek yasalara aykırı, nikah şahidiniz ve eşinizin öz amcası olan İsmet Celebcioğlu’na ait bu inşaata engel olmuyorsunuz?!

 

 

Halkın Habercisi olarak Türk Milleti adına bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.

 

 

Kimse unutmasın ki; HERKES TESLİM OLMAZ, DOĞRULAR, O CESUR YÜREKLER SAYESİNDE YAŞAR…

 

 

HALKIN HABERCİSİ