Alper Taşdelen 180 işçi emekçisini Çankaya Belediyesi’nden kovdu!

Alper Taşdelen 180 işçi emekçisini Çankaya Belediyesi’nden kovdu!
2 Ekim 2018 10:56

Çankaya Belediyesi bünyesindeki taşeron firma Çanpaş park-bahçelerde çalışan 180 işçinin işine son verdi, oysaki geçen gün “ihtiyaç” gerekçesiyle 49 yeni işçi almıştı!

 

 

 

“Taşerona kadro” safsatasıyla çıkarılan KHK döneminde Çankaya Belediyesi bünyesinde kurulan taşeron firma Çanpaş bünyesine geçirilen 180 park bahçe işçisinin tümü işten çıkarıldı.

 

180 park-bahçe işçisinin işten çıkarılmasından birkaç gün önce şirket, 49 işçiyi ihtiyaç nedeniyle işe almıştı. Bu işçi alımından hemen sonra bugün saat 10:00-11:00 sıralarında park-bahçelerde çalışan işçiler çağrılarak, “siz zaten geçiciydiniz” denilip, işten çıkarıldılar.

 

İşçiler bunun üzerine üye oldukları Genel-İş 1. No’lu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileriyle bir araya geldiler ve bu haksız işten çıkarmanın düzeltilmesini istediler. Öğlen saatlerinden itibaren sendika yetkililerinin Çankaya Belediyesi yönetimiyle görüşmeye başladığı ve görüşmelerin halen devam ettiği iletildi.

 

Görüştüğümüz park-bahçe işçileri konuyla ilgili şunları ifade ettiler:

 

Biz taşerondan geçtik. Normalde 10 ay 29 gün gösteriyormuş. Tabi bu Belediye’nin inisiyatifiyle 4 ay ya da daha fazla hatta süresiz uzatılabiliyormuş.

cankaya-park-bahce

Bize hiç kimse çıkacaksınız demedi; hatta kalıcı olduğumuz söylendi.

Birkaç gün önce 49 kişi işe alındı, süresiz ve devamlı. Çünkü çok eksik personel vardı.

Biz “bu kadar eksiğin içinde bize bir şey olmaz” diye düşünürken, herkes işinin başındayken saat 10:00- 11:00 gibi haber geldi.

Anlayacağınız hem bizi güvendirdiler hem de biz varken üzerimize işçi aldılar.

Sendika başkanı bugün bize şu sözü verdi, “biz bu işi çözeceğiz. Yeter ki siz birlik olun, birlikte hareket edin” dedi.

“Son çare tüm işkolları iş bırakmaya, eyleme hazır” dediler.

İşyeri temsilcileri de oradaydı. Hepsi olumsuz bir durumda eyleme hazır olduklarını söylediler.

Konuşmalarda çok kararlı ve olumlu konuştular.

Biz de yarınki sonuca ve sendikanın söylemlerine ve hareketlerine bakıp, ona göre davranacağız.

Hiçbir şey çıkmazsa ben ve birçok kişi belediye önünde eyleme başlamayı düşünüyoruz.

Çankaya Belediyesi bünyesinde Çanpaş şirketinde park-bahçelerde işten atılan işçiler kendi sosyal medya hesaplarından işten çıkarıldıklarını şu şekilde paylaştılar.

 

 

1 ı

DUYURU

 

Değerli dostlar, yoldaşlar benim de içinde bulunduğum Çankaya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 180 işçi arkadaşımız, bugün herkesin işinin başında olduğu saatlerde ‘sizler geçici isçiydiniz. 6 aylık süreniz doldu, işinize son verilmiştir’ denilerek işten çıkarıldık.

Bizler bu yıl içinde KHK ile taşerondan yeniden işe başlayan işçilerdik. Aynı zamanda bu hafta içinde bulunduğumuz birimlere 49 kişi tepeden torpille, kadrolu işçi sıfatıyla işe alındı.

Yıllardır emeğini, zahmetini çeken, birçok zorluğa katlanan isçiler varken; Çankaya Belediyesi dışardan kendi yandaş ve yalakalarını işe almıştır. Sendikanın görüşmesi şu saatte hala sürüyor. Olumsuz bir durumda şanlı direniş günleri bizi bekliyor.

Herkese selamlar

 

Daha önce işçiler işten atılan arkadaşları için eylem yapmıtı, Taşdelen’in çağırdığı polisler de işçilere biber gazı ile müdahalede bulunmuşlardı.

 

İşte o video;

Kaynak: Alınteri

Çankaya Belediyesi’nde 180 park-bahçe işçisinin işine son verildi